tisdag 2 januari 2007

Vårblommor


Vad sägs om ett fång nya, doftande, krispiga, tulpaner. Finns det något som har större förmågan att skänka tidig vårkänsla. Det vill man ha nu efter jul speciellt idag när solen skiner och fåglarna kvittrar och stormen har lagt sig (en ruta i växthuset blåste sönder, men det kunde ha varit värre. Under Gudrunstormen blåste 16 sönder).


Julpynt i solsken är ingen höjdare. Som många påpekat är julen mysigast innan när man kan frossa i att pynta och mysa till det. Så fort sista nyårsklockan ringt färdigt vill jag ta bort allt med en gång men hindras av maken som är en riktig traditionalist och vill ha det kvar länge (alltför länge). Brukar smyga bort en sak i taget så märks det inte så mycket.

8 kommentarer:

Lisen sa...

Hi, hi! Vad jag känne rigen mig i det där med att smyga bort julen. Håller med dig om att julgrejerna inte gör sig i blek januarisol...Men när mörkret faller är det genast lite mer ok.

Vår gran åker ut i helgen. Tjugondagen känns alldeles för avlägsen. Det mest juliga har åkt ner i sin låda och kvar har vi lite vackert vintrigt. Förutom granen då, alltså...

Fina tulpaner!! Jag fick en bukett med franska superlånga, lite skulpturala häromdgaen. Såå vackra. I blekaprikosrosa. Friskt inslag efter julens röda. Ha det gott!

Lisen sa...

Hej igen...jo, har just länkat till dig. Hoppas OK!

Lusthuset sa...

lisen: Det går så bra, bara roligt!
Visst är det underbart med vårblommor, men det är precis som du säger om kvällen kan man njuta lite av den kvardröjande julen igen. Man är liksom kluven i denna tid.

Karna sa...

Nydelige tulipaner, frem med våren, bort med julen!

Du får prøve å overtale mannen din....

Anonym sa...

Ååh vad fint med tulpaner! Julen är redan borta hos mig... jag tröttnar direkt efter julafton på allt pynt & som tur var behövde jag inte "smyga bort" det :)

I min vackra värld sa...

Här är en till som bara lääängtar efter våren! ;-)

Lotta sa...

Jag meeed! och jag har bara köpt jultulpaner men jag skall nog köpa mig en bukett till helgen. Hittade hit till din sida och här såg det mysigt ut, jag återkommer garanterat!

Lusthuset sa...

karna: ljuvligt hemma: och i min vackra värld: Ja, tulpaner är väl underbara, så olika de kan se ut och alla färgerna.
lotta: Du är välkommen. Jag brukar titta in till dig också då och då. Snart stundar den tid då man har fönsterkarmarna fulla av förväntansfulla fösådder.