Inredning inne och ute blogga om att skämma bort sig i vardagen och det har jag gjort idag. Eftersom jag hade tid så gjorde jag KÅLPUDDING, en gammal favoriträtt både för mig och maken. Det tar inte så lång tid när man väl börjat. Det blev JätteGott!! Mums! ("Eget beröm luktar illa"...eller?)
Här kommer receptet taget ur den gamla klassiska kokboken
Bonniers Kokbok.
KålpuddingTill 4 personer: ½ vitkålshuvud (500-750 gr)
2 msk smör
1 msk sirap
½ tsk salt
1 dl vatten
300 gr bland- eller fläskfärs
½ dl kokt ris
½ gul lök
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl vatten
Sätt ugnen på 200 gr. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär det sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i stekpannan. Ringla sirapen över och salta. Häll på vattnet och låt eftersteka några minuter till det mesta av vätskan kokt in.
Gör färsfyllningen så här: Koka riset (eller ta ris som blivit över). Skala och hacka löken. Fräs den några minuter i smöret. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen.
Grädda i ugnen i ca. 45 minuter. Servera med potatis och rårörda lingon.
Smaklig spis!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar