onsdag 28 februari 2007

Får jag rekommendera......

.....några böcker ur mina reafyndhög. Bland trädgårdsböckerna hittade jag bl a dessa två. Blombok av Karin Berglund som är en mycket kunnig och läsvärd trädgårdsmänniska. Inred ute av Reva Hallbäck en bok full av ideér om inredning i trädgården.Rosenglädje av Nina Ewald är en absolut bäddervänlig bok med massor med vackra rosenbilder och många tips om hur man använder sina fina blommor. Kanske något för Karin A med hennes underbara rosor.


Sedan hittade jag en fin bok om Carl von Linné av Marita Jonsson (hon har också skrivit och fotograferat en annan underbar bok som heter Körsbärsgården).
Det är ju 300 år sedan Linné föddes och detta kommer man ju att fira lite överallt i landet och då kan det ju vara roligt att veta lite mer om honom. Han är ju en av Sveriges mest kända svenskar internationellt.

Några mysböcker blev det också som Afternoon Tea om engelskt tedrickande med recept på allehanda tilltugg som scones mm. och Brödglädje av Anna Braw (red) En. "annorlunda receptbok för alla som bryr sig" som det står på omslaget.
Ja, nu är det största problemet bara vilken bok jag skall läsa först, men kanske börjar jag med att prova något av brödrecepten.

5 kommentarer:

Karin A sa...

Tack snälla för boktipsen, ska speciellt kolla in rosboken imorgon när jag besöker bokrean! Har funderat på att köpa någon bok av Ewald sedan jag läste om hennes trädgård i någon tidning nyligen. :)

Lusthuset sa...

karin a: Karin Berglunds Blombok är verkligen jättefin. Underbara foton och teckningar. Ha en skön kväll.

Hannele sa...

Vilka underbara böcker du hittat, tänk att du hittade Afternoon Tea, den köpte jag direkt, när den kom ut.

Anonym sa...

Inred ute är jag riktigt intresserad av... hoppas jag lyckas fynda hem den :)

Lusthuset sa...

alla: Böcker är rena lyckan för mig!