torsdag 1 februari 2007

Första sådden

Idag har jag sått mina första frön för året och då det är jag så blev det naturligtvis några pelargoner eftersom man är den pelargonfantast som man är.
Detta är Pelargon 'Black Velvet Red'


Bild och frö kommer från Rara Växter

Pelargon 'Horizon Appleblossom' även den från Rara Växter

Här har vi Pelargon 'White Orbit' Bild och frö från Weibulls

Pelargon 'Scarlet Orbit' från Weibulls
Denna var egentligen ett felköp, men väl hemma så får man ju så den också och se hur den kommer att ta sig ut.
Förutom ovan nämnda pellisar så har jag även pillat ner några frön från egna pelargoner bl.a. Mårbacka, men där vet man ju inte riktigt vad det blir, om det nu blir något. Spännande!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar Horizon Applebloom, hette den så?
En vän i viken (Genarp)

Lusthuset sa...

anonymous: Horizon Appelblossom var det nog. Hoppas den blir lika fin som på bild, det vet man ju aldrig. Hoppas, hoppas!! Ha en skön kväll!

Lime sa...

Jaa, visst är det härligt nu när man får börja gotta sig i Pelargonerna igen. Jag är själv hängiven Pelargonsamlare men har inte provat sätta frö. Har inget riktigt bra utrymme att ha dem på. Men jag försöker övervintra mina darlingar från år till år. De flesta överlever :-)

Lusthuset sa...

lime: Jag har samlat pelargoner i några år nu och det blir bara värre år från år. Har hela garaget fullt, man kan knappt klämma in sig där med skohorn ens. Jagar bladlöss. Usch! Testade att så några sorter i fjol och det blev några plantor av det i alla fall, precis som man behövde fler. Kul är det i alla fall. Är med i Pelargonsällskapet. Är du det? Det är trevligt.

Hannele sa...

Jag är så dålig på vinterförvaring..