söndag 4 februari 2007

Gamla Viken


Underbart lördagsväder med sol. Maken och jag gjorde en härlig promenad i Gamla Viken ett av våra mesta favoritställen. En idyllisk och vacker liten by med gamla hus, smala kullerstensgänder och massor av charm.

Här finns bl. a. ett gammaldags mysigt fik som heter Conditori Öresund där det för det mesta är tjockt med folk som handlar eller vill fika.


Trots att byn inte är stor har den även en fin blomsterhandel precis intill konditoriet.

På Bygatan ligger en liten trevlig affär som heter Min Stil där denna söta korg fanns placerad utanför butiken. Vårkänsla eller hur?

Nermot hamnen går man bl. a. förbi detta hus som bara är så vackert med sin glasveranda utmot Bygatan.


Vi avslutade promenaden med fika och semla i solen med ryggen mot den varma väggen. Första fikat utomhus i år. Underbart!

11 kommentarer:

Julie K sa...

Ååååå for noen jættemysiga bilder och herligt med avsluttningen med en semla : )

Lusthuset sa...

julie k: Jag blev förvånad själv att man kunde sitta ute. Det var riktigt varm och skönt...Vårligt!!
Hurraaa!

hulukvarn sa...

Hej Hej!

vilka härliga bilder... utomhusfika, vad trevligt!!

Lusthuset sa...

hulukvarn: Hej Hej själv! Det var riktigt mysigt och i februari månad tänka sig, man får verkligen ta vara på tillfällena.

Lisen sa...

Åh, vad mysigt...! Här kom en ny omgång snö i natt. Men en samla kan ju få slinka ner ändå ;-)

Lusthuset sa...

lisen: Det gjorde det här också i morse så jag fick gå ut och bädda ner löjtnanthjärteknopparna i fiberduk och lägga granris över krokusen som ser ut att vilja börja blomma. Hoppas den lugnar sig.

Fröken Kattfot sa...

Så härligt det såg ut, ett riktigt litet smultronställe :-) Kul att pellisarna grott...själv ska jag ge mig på lite frösådd till helgen :-)

Lisen sa...

Semla menar jag så klart ;-) Här blev det rejält kallt under dagen, det bara sjönk och sjönk...Nu minus 11. Burr! Fast med rätt kläder är det rätt ok att komma ut på hundpromenaden. Mössa på ;-)

Lusthuset sa...

fröken kattfot: Nu gäller det att pellisarna inte får bli för långa och taniga, det är risken när man inte kan bärga sig utan börjar tidigt.
lisen: Hundpromenad är aldrig fel. Lyckost!

Hannele sa...

Där verkar finnas det viktigaste :)

Juliann sa...

For en koselig blogg du har!! Har linka til deg på sida mi. Eg er ofte på ferie i Sør Sverige, men har aldri vore i Gamla Viken, i hvilken by ligger denne bydelen? Er oftest ved kysten mellom Varberg og Halmstad, men er lite kjent sør for Helsingborg. Pelargontreff måtte være himmelsk, der kunne eg òg ha likt meg godt.Går det bra å så pelargonfrø? Var en gang hos Weibull i Skåne, men der var mest sommarblomster.