fredag 9 november 2007

Litet fynd .....

Dessa gamla söta burkar hittade jag idag vid städning i mitt köksskåp. De kommer nog från min svärfars hem. Tänk att Koopertiva föreningen i Helsingborg (de kommer därifrån) på den tiden tillverkade egna burkar för kryddor.

Ute ruskar vinden ner de sista löven från träden. Min fjärilslavendel står så tryggt i sin korg med rodnande murgrönerankor kring fötterna. Riktigt fint att titta på innifrån.


I fönstret vaktar ängeln över huset så det inte blåser bort i den hotande stormen. Hoppas att det inte blir så farligt. Ha en skön helg allihop med mysig avkoppling för det tänker vi ha. Tända brasan och äte en hemmabakad pizza (vårt fredagsgodis) och dricka ett glas vin och försöka strunta i ovädret ute.

7 kommentarer:

Trollmor sa...

Det ger ju lite extra krydda åt tillvaron när man lyckas hitta fynd när man fejar & donar ;-)
En så vacker ängel du har!
Hoppas ni får en riktigt varm & mysig kväll!
Kramar

Marina sa...

Här regnar det mer än det blåser ännu så länge. Fina kryddburkar! Tänk när någon hittar våra Santa Maria om många år och då tycker att dom är jättefina.

Poppins sa...

Så skönt att ha en stormängel som skyddar mot den här trista blåsten! Det kan ju behövas men det är ju tur att man inte bor i England...
Roligt med kryddburkarna och visst är det otroligt att Coop Hbg tryckte upp egna etiketter. Idag pratar vi så mycket om att vara internationell och global att man glömmer bort charmen att vara "lokal" - inte då minst tryggheten och tillhörigheten.
Du skrev om AB Lusthuset och jag minns Ylvas affär i Helsingborg - Millimeter. Visste inte att firman fanns kvar, så jag ska leta efter det på nätet.
Vi ska strax ut i stormen och gå på litterärt gästabud med Klas Östergen.
kramar

Linda Lunda sa...

Men vilken tuff ängel!! Helt underbar!
Linda

"M" sa...

Jättefina små burkar....fin blogg med rolig läsning..kram "M"

country-dreams sa...

Vilka underbara burkar, åh den som ändå gjorde sånna fynd...
Ha en bra dag

Lusthuset sa...

alla: Ja, iband har man ju tur. Jag kände ju igen burkarna när jag hittade dem, men hade totalt glömt bort att de stod där och tryckte i skåpet. Roligt att ni gillade ängeln. Den består av en bit drivved fyndat på stranden (man är ju sakletare) och några upphittade fågelfjädrar (som jag också sparar på). Kram allesammans!