tisdag 20 november 2007

Tisdagstema: Omgjord!

Vi hade i våras en rabatt som bara skrek efter att bli omgjord. Jag har berättat lite om det tidigare här och här men detta får bli en uppföljning för att visa hur bra det faktiskt blev.

I rabatten som ligger centralt i trädgården stod en gammal ölandstok som hade blivit rent förvuxen. En dag grävde jag helt enkelt upp den och maken kröp omkring på alla fyra och lade stenar så det bildade fyra rutor att ha kryddor i tänkte jag...och så fick det bli. Jag planterade kryddor. Sedan kom några naturstenar dit och lite frösådda vita tagetes och krasse hamnade också där. Runt rabatten stod den gamla nepeta"häcken" kvar och den fick verkligen nytt liv när den såg dagsljuset igen.

Växterna tog sig fint och tycktes trivas jättebra. Det blev verkligen den härliga gröna blandning som jag hade tänkt mig. Jag köpte också (halva priset) det lilla söta växthuset på Willab en gång när vi var där och det klär rabatten fint tycker jag.

Här ser ni rabatten till vänster i bilden och nepetan blommar jättefint och i bakgrunden växer min New Dawn ros. Nu i höstas bytte jag ut kryddorna i den soligaste rutan och planterade tre engelska rosor Glamis Castle som jag hoppas mycket på. Jag har dessutom plockat ner lite vårlökar som tulpanen 'Persian Perl' och narscissen 'Thalia' för att förhoppningsvis få en blommning till våren.
Ha en fortsatt bra novembervecka!

4 kommentarer:

karin a sa...

Hihi, det ante mig att vi skulle tänka lika även dennna gång. :) Så kul att få uppföljning på ditt projekt. Förstår om du är nöjd med hur det blev. Sista bilden ger en fin vy på er trädgård! Ser verkligen vackert ut. Jag tror det kommer bli fint med rosorna och lökarna du valt (några av mina absoluta favoriter!). Ha en fin onsdag! Kramar

Betty sa...

Verkligen en superlyckad makeover!

Tyra in Vaxholm sa...

Va skönt att bli av med den där förskräckliga token! Vem gillar dom där rishögarna egentligen? Så snyggt det blev ordning och reda, tänk så mycket godare också.

Poppins sa...

Jag tycker din rabatt blev så lyckad. Den är otroligt vacker och på den sista bilden ser man ju hur bra den passar in med resten av trädgården. Och det där lilla växthuset skulle jag vilja lägga rabarber på (inte bostavligen alltså :)).
kramar