fredag 19 september 2008

Återbesök om hösten!

I veckan hade jag förmånen att få göra ett höstbesök i det gamla Trädgårdmästarebostället utanför Landskrona. Jag var på besök i somras och om det kan du läsa här. Nu hade jag som sagt möjligheten att få komma tillbaka.


Allt var sig likt men ändå så annorlunda. Färgskalan har dämpats från sommarens rosor och pioner till höstens mer guldiga färger.

Vit kinesisk gräslök tittade upp både här och där i rabatterna som ett eko av vårens alliumbollar.

Den gammalrosa hortensian gifter sig verkligen väl med den blå fasadfärgen.


Nere i trädgården dignade träden av olika sorters äpplen. Gamla sorter som för oss noviser får förbli okända skönheter. Goda och vackra är de i alla fall.


En krysantemum i en ovanligt vacker höströd färg.

De små kinesiska lyktorna hängde i grönskan och riktigt inhängnade delar av trädgården. Söt blomma som vad jag förstår lätt blir ett ogräs.

Med ett par kassar med växter och lika många med nyplockade äpplen styrde vi kosan hemåt nöjda och inspirerade av besöket på denna lilla undangömda oas.

4 kommentarer:

Karin A sa...

Verkligen en underbar oas! Så vackert med de dämpade färgerna mot det blå huset. Härliga bilder! Ha en riktigt fin helg...

Kram Karin

Anja sa...

Oj, så vackra bilder!
Vissa trädgårdar kan man fastna lite extra för och ibland vet man inte riktig ens varför. Det kan vara själva uttrycket som tilltalar en mer än hos andra.

mvh. Anja

Solkatter och Dammråttor sa...

Vilka vackra bilder och vad du skriver poetiskt och vackert om växterna.Vad härligt att ha förmånen att strosa runt och se allt vackert i den trädgården.
Ha en skön lördag.Här strålar solen!
Kram/Gunn
Ps.Ingen brådska med solrosfröna....låt dom mogna ifred=))

Poppins sa...

Så vackert med husfasaden och de milda färgerna på växterna. Känslan blev väldigt lugn och gammaldags, lite franskt lantliv. Och så mitt all dessa härliga höstfärger med orangea toner - härligt!
Idag har jag "höstat" lite i trädgården och samlat det mesta av krukorna som fortfarande blommar kring entrén. Det blir där man hinner njuta mest av dem, när man går till jobbet och kommer hem. Tyvärr blir det inte tid över till att sitta ute på altanen längre. Varje dag när vi har kommit hem från jobbet har en härlig solig dag förvandlats till en gråmulen hösteftermiddag. Tur vi fick lite sol nu under helgen.
kramar från Poppins