måndag 23 mars 2009

Fototriss Kraft

Detta var ett inte helt lätt uppdrag och det har krävts en hel del funderande, men här kommer mitt förslag på Fototrissen Kraft.



Det första är Lyskraft för inget är väl så älskat av oss alla som ljuset.



Det andra kallar jag för Tankens kraft och får symboliseras av den vackra gamla boken från 1700-talet som är en av mina mest älskade ting. Tanken svingar iväg när man håller i den....tänk bara att när den trycktes var Gustav III kung och Carl Michael Bellman levde fortfarande. Det är en svindlande känsla.



Den tredje bilden var nog den lättaste och är Växtkraften. Den lilla spröda blomman bland de stora stenblocken. Det behövs inte mycket jord för att den skall växa.

Vill du se fler Fototrissar så hittar du dem här.

8 kommentarer:

Karin sa...

Vilken fin tolkning av temat där du fick med flera olika krafter! Boken är helt fantastik...

Kram Karin

Anonym sa...

Tack för dina tankeväckande och vackra bilder ( särskilt den med boken)- när kraften inte räcker till brukar jag tänka på Jonas Gardells citat"det är bara att bryta ihop och komma igen" och ibland behövs det nedbrytning och tårar för att rensa bort det svåra och finna ny kraft - tack för alla goda krafter du sänder oss som tittar in i ditt lusthus! Kram Anne i Birkastan

Anonym sa...

Vilken vacker bok! Och många tankar vad som passerat sedan den publiserades!

Olga T sa...

Vilka vackra fotografier!! Dessutom en bra tanke till temat.

Ninni sa...

En fin och varierad tolkning av kraft. Och vackra bilder!Verkligen en fascinerande bok, det är nästan så att man inte kan greppa dess ålder riktigt...
Vad skönt att du är nöjd, det har du all anledning att vara;)
Må så gott!
Kram Ninni

Jonas sa...

Fina bilder allihop! Men boken är lite finare än de andra tycker jag!

Fru Ekeby sa...

Hejsan! Vilken fin blogg du har! Härlig blandning av både trädgård och loppis! Just sån blandning som jag gillar. Hälsningar från fru Ekeby.

Anonym sa...

Otroligt fint. Och vilken vacker och spännande bok. Tack för titten!