söndag 26 juli 2009

Fototriss Insekter

Efter en intensiv insektsjakt med kamerna i trädgården lyckades jag fånga min specielle favorit, humlan på bild när han försåg sig av de godsaker som jag förstår finns i bolltisteln taggiga huvud. Han är väl söt den lilla ullige, bullige gynnaren.Nästa fynd var dagliljan som hade fått en liten blomfluga på sitt "öra". Klädsamt tycker jag.Till sist gjorde jag allt för att fånga en fjäril på bild, men den bara fladdrade vidare så jag fick gå in i mitt bildarkiv och gräva fram en lite äldre bild, som jag tycker är ganska lyckad...om jag nu får säga det själv.


Vill ni se fler Fototrissar så hittar ni dem här.

10 kommentarer:

Ninni sa...

Ja humlan hör till mina favoriter också:) Hon är så fin mot den blågrå bolltisteln.Du har fått till bilder som är så harmoniska i färgerna! Mycket snyggt!
Jag är ganska glad över att det inte finns så mycket småkryp(eller stora) här där vi bor. Antagligen kryllar det av dem om man kommer ut på landet. Jag har försökt fota store metalliskt blå fjärilar men det har jag gett upp nu. I så fall måste de nog infångas och nålas upp först och det vore ju synd;)
Kramar Ninni

Milla sa...

Fantastiskt fina bilder! Speciellt den första!

Majsan sa...

Tittar in på Din härliga triss. Svårt ta ut en favorit här.

Lotta 8`) sa...

Mmmm - så fina insekter :) Fjärilar jag har nästan inga foton på - de är så attans snabba! Humlor däremot, de sitter still en stund i alla fall ;) Gillar verkligen din humlebild, gillar ju också bolltisteln och dess härliga färg :)
Nä, här är inga solchanser idag så det får bli lite trevlig datortid istället, snurrar runt och titta på alla vackra bilder. Ha en skön dag, kramen 8`)

ormbunke sa...

Fina bilder i din triss.Blomflugan på dagliljan var söt men jag gillar inte dem något vidare.Varit inne och tittat på dina fina blombilder. Jag vet inte om du kommer ihåg men vi träffades på Hedentorps plantskola när Annika var där och hade visning på sina bilder.Anita

Trollmor sa...

En härlig trio du har funnit på.
Så fint de har valt själva klädkostymen färgmässigt också :-)
Surr & kram Trollmor

Monica sa...

ja, inte är det lätt att ta bilder på de rackarns insekterna :) men du har ju lyckats bra....
Tjingeling
Monica

Inger sa...

Dina bilder är synnerligen lyckade!

Eva-Marie sa...

Jag tycker nog att alla dina bilder är lyckade - så var stolt!

Karin A sa...

Humlor och fjärilar är mina favoriter bland insekterna. :) Härliga och ja lyckade bilder! Fjärilarna verkar komma nu, jag har saknat dem. :) Ha det gott!

Kram Karin