fredag 16 oktober 2009

Blommig fredag: Sommaren adjö....!

Nu har jag tömt växthuset på alla pellisarna....oj, så tomt det blev!! Tur var väl det för idag märkte jag att i regnet så var det nog några snöflingor inblandat bland dropparna. Brrr!!

Gräset är så otroligt fint i år och det kan man väl se som ett litet blommigt inslag med sina fina vippor i massor.Här står de stackars pellisarna och sträcker sin halsar mot ljuset som de har över sina blommande huvuden.....såå många det var när man samlade ihop dem på trädgårdsbordet. Ja, så fick även det en funktion att fylla under vintern.Utanför blommar den sista vita solrosen även om den ser lite hängig ut. Jag får gå ut och samla ihop de sista fröna för det är roligt att ha till nästa sommar.En som däremot inte hänger med huvudet är den blå höstastern. Det är fantastisk så många blommor den har och lika pigga är den oavsett väder fakriskt.Vi får väl ta och trösta oss med en räkmacka ikväll som lite fredagsgodis.....eller hur?Jag plockade även in frukterna på mina två chiliplantor och det blev en skål full. De är vackra att se på men smakar verkligen inte mycket. Ögongodis!


Ha en skön helg och tänk på att "...det finns inget dåligt väder utan bara dåliga....." ja ni vet! Jag fick den första tidningen idag med julinspiration så jag vet nog vad jag trots att det känns tidigt läser ikväll.

Fler Blommiga bidrag hittar du om du går in hos Katarina.

10 kommentarer:

Randi sa...

Lite vemodigt är det när man plockar in årets sista skörd. Dina astrar ser så fräscha ut och färgen är verkligen läcker.
Önskar dig en riktigt skön helg!
Kram Randi

Lotta 8`) sa...

Härliga bilder :) Jag är modig och tänkte övervintra mina pellisar i mitt vinkast...... när frosten var här så var det faktisk +2 därinne och kanske klarar de mer kyla! Får väl plasta in lite till men så hittade jag en lykta i källaren idag, som fylls med lampolja och den kan nog värma upp vinkastet lite när det blir riktigt kall - jag måste ju prova...... Min chili står kvar i vinkastet men jag får nog skörda den snart, synd om den går till spillo. Ha den skön fredagksväll! Här är det brasa och annat mys :)

Monica sa...

Lite vemodigt är det med de kvarvarande blommorna, liggande där på växthusgolvet....Men ack så vackert :)De chilifrukterna har jag aldrig sett förut. Vad söta de är och säkert fantastiskt goda :) Må så gott i helgen
Tjingeling
Monica

Vilt og vakkert sa...

Heisann!


Herlige berusende farver og former. Du ser detaljene og formidler dem så vakkert!

Katarina (Roses and stuff) sa...

Dessa fantastiska höstastrar! Tycker också din solros ser härlig - vad bra att du tar tillvara på fröerna.
Ha en fortsatt härlig helg!

Lillebeth sa...

Vilken massa pelargoner! Härligt - och alla väntar på nästa säsong? Eller står dina, som mina, och blommar hela vintern? Ser det bara när jag vattnar då och då.

Anne sa...

Å vad jag skulle vilja sitta mitt emot och äta en räkmacka med dig! höstkramar från ett höstkallt men färgsprakande stockholm - till skåneland bär det i nästa vecka! Kram Anne i Birkastan

Karin - Mina Rum sa...

Chilifrukterna ser verkligen härliga ut. Synd att de inte smakar så mycket. De kan kanske användas som en färgklick maten i alla fall. Man äter ju med ögat ocskå.

Thorins Trädgård sa...

Hej, dina chiliplantor ser ju nästan ut som klockor. (Chiliklockor, en raritet :D)

Marit

Kattfot sa...

Det var inget dåligt avslut på sommaren. Vilken fin skörd med chilifrukter! Ser ut som godis...visste man inte bättre så :)

Kram Catrin