söndag 25 oktober 2009

Normaltid....

...eller vintertid, vilket man vill. Med tanke på den grå och regniga dagen så kanske vintertid är mer passande. Jag lyckades i alla fall skrapa ihop en liten, förhoppningsvis inte den sista buketten från trädgården att förgylla matbordet med. Söt blev den i alla fall tycker jag. Man njuter nästan mer av dessa sista små blommor än när det fanns hur mycket som helst att välja bland.


När jag gick där och påtade runt i rabatterna och bara njöt av att i varje fall kunna vara ute så kom jag att tänka på en sak. Det bästa med trädgården är att man får alltid en ny chans. Nästa år har man möjligheten att göra det som blev fel annorlunda, att flytta den plantan som kom fel, så och sätta något nytt eller helt enkelt ta bort det som inte trivdes. Det är både spännande och trösterikt.

De sista päronen började att se ledsna ut i källaren så jag gjorde en god kaka efter ett recept som jag fått av min rara granne. Marys päronkaka kallar hon den och receptet hittar du här.Jättegott blev det och vi njöt den till eftermiddagsfikat. Hoppas att alla har ställt om sina klockor så ni inte kommer försent i morgon. Ha en skön höstvecka. Jag fick minsann den första tidningen med jultema (Hrm!) häromdagen så jag slog mig ner i bästa fåtöljen och njöt av hela härligheten.....och man vet ju att tiden går fort.

10 kommentarer:

Malin sa...

Så du har också skroderat i trädgården och hittat lite som blommar ännu...och visst blir man glad av dessa buketter och enstaka blommor som ännu blommar.
Julen börjar göra sig påmind så smått här också och är mysigt att hålla på med sådant plock vid den är tiden...lät trevligt med en jultidning redan...
Ha det nu så gott i fåtöljen med din tidning och kanske en bit kaka intill...

Kram från Malin

Karin - Mina Rum sa...

Vilken fin bukett du fick ihop. Jag hoppas kunna skrapa ihop min sista bukett nästa torsdag, när mamma fyller år. Hon brukar få den allra sista. Kram

Gärdsmygen sa...

Efter alla vackra blommor blir jag alldeles förtjust i den vackra handstilen på receptet. Måste vara en äldre dam du har som granne, eller? Inte många som skriver så vackert idag.

♥Min Eden♥ sa...

Åh jag får också en sån lust att gå runt och se om det finns något i min trädgård att ta in o sätta i vas...en sista bukett...

Lillebeth sa...

Ja tänk att allt kommer igen, att det finns en ny vår som väntar. Känns som ett under just nu!

Marina sa...

Hm, jag undrar om jag skulle få ihop en bukett??? Känns som att det mesta blommat av men kanske.....Kram!

Trollmor sa...

Vilken söt bukett i fin körsbärskanna.
Och visst njuter man lite extra av de blommor som finns kvar.
Jag ler förtjust åt det vackra handskrivna receptet, sådana vårdas ömt.
Jag har en liten utmaning hos mig om du vill :-)
Kramar Trollmor

Ninni sa...

Vilken söt liten bukett du hittade. Här hos mig är det försent för det. Kannan tycker jag mycket om, jag tror min mormor hade en sockerskål med samma mönster.
Jag kan tänka mig att kakan smakade bra ;)
Ha en riktig skön vecka. Hoppas att solen skiner hos dig också.
Kram NInni

Annika Christensen sa...

Du har så rätt nästa är har man en ny chans.
Det låter så hoppfullt.
Den buketten är lika underbar som den första man plockar på våren.
ha det gott
Annika

Poppins sa...

Det var en vacker och imponerande bukett som du plockat in så här på senhösten!
Tror jag ska plocka fram min jultidningar från förra året och njuta lite. Och så köpa någon ny förstås! Känner att det är dags att bli inspirerad.
kramar från vännen Poppins