lördag 3 oktober 2009

Blommig lördag.....

......blir det allt som oftast här hos mig eftersom det blir lite ont om tid på fredagen....men bättre sent än aldrig. För att haka på mitt rosinlägg förra veckan så kommer här ett till där jag presenterar mina vita rosor i trädgården....alltid favoriter.

Först ut är en nykomling från i höstas som heter Little White Pet en låg nästan marktäckande ros med vita blommor, röda knoppar och ljuvlig doft.
Nästa är även den en nykomling, Souvenir de Philemon Chochet en rugosaros som jag hoppas skall fylla sin plats vid vår entré.Nu kommer vi till min största favorit Louise Bugnet (eller heter den Louis, det finns olika uppgifter om detta. Jag hoppas att den heter Louise för den är vacker som en dam). Vit ros med röda knoppar. Vackra nypon får den om hösten.


Denna lilla ros heter Old Schneewittchen och bor i vår kryddträdgård.


Sist men absolut inte minst har vi Glamis Castle som jag trodde hade avlidigt i våras men som uppstod till ett nytt liv och har blommat hela sommaren nästan och jag tror minsann att det är två knoppar på gång nu också.


Till slut vill jag bara puffa lite för Kanelbullens dag som är i morgon och det kan man väl kosta på sig att fira i denna kulna hösttid som är nu. Ha en skön helg och dröm om nya rossomrar.

8 kommentarer:

SqZ sa...

Vilka vackra bilder att vila ögonen på denna mörka och blöta höstkväll. Tack :-)

Karin - Mina Rum sa...

Underbara, vita rosor! Jag bara älskar din "Old Schneewittchen". Och visst heter hon "Louise", den andra skönheten. Hon är döpt efter förädlarens dotter, enligt Lars-Åke Gustavssons bok "Rosor för nordiska trädgårdar". En ljuvlig dam.

Love Your Homes sa...

Är en riktig rosdyrkare, skulle egentligen behöva flytta neröver landet för att kunna frossa lite i de sorter du har i din trädgård.
Skaffade mig faktiskt en Louis(e) i en stor kruka som har underhållit mig i sommar, jättvacker!

I morgon får jag anledning att stoppa i mig många bullar, minsann......kram.

Katarina (Roses and stuff) sa...

Så vackra bilder på vita rosor du har tagit! Riktigt ögongodis! Ha en fortsatt skön helg!

Gärdsmygen sa...

Vilka rosor!!!!

Skoogstrollet sa...

Vad kul att hitta tillbaks till din sida igen. Mina gamla bokmärken försvann när pojkvännen installerade om sin dator. Tack vare månadsbilden så kände jag igen mig.

Inte visste jag att det fanns så många ljuvliga fina vita rosor.

Poppins sa...

Ljuvliga bilder! Och kanelbullens dag firade vi faktiskt omedvetet. :) Nu när jag vet och tänker efter, så smakade de nog ovanligt bra idag.
kramar från Poppins

Poppins sa...

PS Jag behöver inte säga att jag är "avundsjuk" på att din Glamis Castle blommar så fint... Önskar att vår hade överlevt.
DS