lördag 17 juli 2010

Skymmningsblommor

I den ljumma sommarkvällen är det lätt att dröja sig kvar i trädgården även sedan solen gått ner och allt sveps in i ett dunkelt skymmningsljus. Allt är stilla och jag går runt och njuter av friden.Då upptäcker man att vissa blommor oftast vita behåller sitt ljus även i dunklet. Här är några av mina skymmningsblommor.Stjärnflockans ljusa blommor glimmar som små ljus i rabatten..............även daggkåpans gula blommor lyser i den mörka grönskan.New Daw-rosens ljusa blommor svävar över huvudet mot den mörknande himlen.Pilörtens är nog den växt vars blommor har mest lyskraft. När det är riktigt mörk kan man fortfarande se dem i rabatten bland hostans vitstimmiga blad som man också anar länge i dunklet.Detta är ju trädgårdens sol och det kvittar om det är dag eller natt för den syns ändå. Gammaldags och härlig. Älskar doften när man tar på de lite tröga bladen.En liten"lykta" är jungfrun i det gröna vars fina förunderliga dilliga blommor glimmar i mörkret.

Drog mig med min tekopp in i växthuset och kurade i skymmning tills det var helt mörkt. Så härligt.

Ha en skön kväll!!

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Såå fina skymningsblommor!!! Älskar skymning i trädgården när man tänder upp i lyktor och går runt och myser..... mmmm.......

Ha en fin söndag!
Kram Charlotte

Hem och Harmoni Marie sa...

Helt underbara bilder och blommor... man vill ha allihopa :)

Ha en fin söndag, kram Marie

Madame C sa...

Åh, nu längtar jag till vår vinterträdgård står färdig. Då ska jag också dröja kvar där och kura skymning! Här hos oss flyr vi in i skymningen, eftersom mygg och knott regerar då!

Fantastiskt vackra blider du bjuder på!

Ha det gott,
Charlotta

Lena Andersson sa...

älskar den frodiga damen på första bilden bredvid lyktan och sista bilden jösses vilken fin ljuslyckta.
mvh Lena

Annika Christensen sa...

Ljuvligt du visar oss.
Ljuvliga kvällar har vi haft dessutom.
Nu är det tom lite svalare så man kan andas igen.
Tack för dina hälsningar tänkte på dig idag när jag fotade min luftlök för jag var ju tvungen att skaffa en efter ha varit hos dig.
Hoppas vi kan ses på Sofiero när det är dags.
Kramisar
Annika

Sussi / Sussinghurst sa...

Tak for disse fine aftenstemninger, haven er ofte meget skøn en stille sommeraften når det mørkner.

Malin sa...

Ja en sommarkväll är det svårt att lämna och det är lätt att bli hänförd av allt det vackra...allt doftar så mycket o ljuset är så speciellt...Så vackra bilder du visar.

Kram från Malin