torsdag 22 juli 2010

Vem äter mina vinbär??Jo. det gör jag!! ...trots alla mina attiraljer med spegar, en handske på en pinne och en knuten kökshanduk bl.a så smakar vinbären gott kan jag förstå. Nåja det blir nog över till mig också.

Ringblommorna står så fint i blom. Det är en söt gammaldags blomma med många barndomsminnen förknippade med dem. Det var den sista blomman man kunde plocka med sig hem till stan på
hösten. Man satt och tummade på den lilla buketten och ringblommans speciella doft spred sig i bussen.En härlig blomma som finns med många nya ansikten idag förutom den klassiska.


Här frodas en liten kollektion vit purpuklätt-bäbisar som jag pillade upp där de slagit sig ner mellan gångplattorna. Nu har de fått växa till sig så snart åker de ut i den rätta rabatten för att förhoppningsvis blomma nästa sommar.


Båten seglar i ett hav av kaprifolblommor och kämpar med guldhumens långa armar som försöker slingra sig runt den varhelst den kommer åt.

Vi fick en efterlängtad regnskur idag......sååå sköööönt, men mer behövs. Ha en fin helg!!

9 kommentarer:

Tiger sa...

Vilken fin blogg du har! Härliga bilder från trädgården!

Ett tips till vinbärsbusken kan vara att täcka med ett bärnät som vi har gjort (syns på senaste inlägget från trädgårdslandet).

Sommarhälsningar
Elisabet

Med fingrarna i (j)orden sa...

Duvorna gillar jag inte! De äter nämligen mina vinbär redan på blomstadiet och jag får bara småsmulor kvar. Om de kunde dela rättvist 50/50 var det okej men de är så glupska.
Ringblommor är däremot en favorit som brukar få stå kvar. Tack för det!
Eva

Love Your Homes sa...

Ja vi blir alltid tvungna att dela med oss godsakerna till trädgårdens alla vänner, kära eller inte.

Fin bild på den lilla duvan!

Det regnar nog snart på oss här också, till o med roddisarna har börjar hänga lite ledset.

Semestern är kvar...

Må så gott,
Ia

Charlotte sa...

Tyvärr tror jag nät är enda sättet att få kvar vinbär om man har glupska fåglar på besök..... Ringblommor blir man aldrig less på.... hur vackra och enkla som helst.....

Vilken ursöt båt som hänger där i grönskan.... Såå oväntat och kul!

Ha det gott!
Kram Charlotte

Kattfot sa...

Ja man riktigt suktar efter mer regn, eller hur! Härliga bilder som vanligt :-) Så fin den är din lilla trädgårdsbåt.

Kram Catrin

Lena Andersson sa...

Hos mej äter rådjuren på röda vinbären
det ligger i alla fall spillning runt buskarna.
mvh Lena

Annika Christensen sa...

Tänkte först när jag så rubriken att skriva inte jag... men du visste ju vem det var.
Har du många ringblommor med namn?
En sådan båt har jag också och den doftar så gott.
Va fick ni regn...
Orättvisst
Kram
Annika

Ninni sa...

Ringblomma är verkligen en klassiker. Då tänker jag alltid på min mamma, hon sådde alltid ringblommor. Doften är kanske inte god men så speciell, ja jag tycker mycket om den blomman. Båten du har är så fin!
Du har alldeles rätt, det är den bron från Monets trädgård. Vi stannade till där igen. Vi var där i mitten av 80-talet och då tyckte jag att trädgården var en upplevelse. Men nu blev jag besviken...vi fick trängas för att överhuvudtaget se något och växterna såg ganska trötta ut. Antagligen var vi där i juni vid förra besöket, det är nog en bättre tidpunkt för ett besök.
Må så gott!
Kram Ninni

Poppins sa...

Det har varit skönt med ett par dagar utan den värsta värmen men regn har vi inte fått en droppe...

Ringblommor var en favorit när jag var liten. Vi hade fullt av dem och jag plockade fina buketter. Men i min egen trädgård finns inga alls. Kanske jag borde ändra på det.

kramar från Poppins