fredag 18 november 2011

Blommig fredag. På önskelistan......

Min önskelista för trädgården är alltid ganska lång och består dels av projekt som jag har haft tidigare men även av nya.En innerlig önskan som jag har inför nästa år är att min älskade New Dawnros vill pigga på sig. Den är en så vacker rosenvägg på uterummet, men i år har den levt i ett tynande tillstånd. Jag har klippt ner den ganska hår för att den om möjligt på detta sätt får ett nytt liv nästa år. Vi håller tummarna!

Till nästa sommar önskar jag mig nya fräscha pellisar och jag LOVAR att jag skall vara snällare mot dem än jag varit i år. Trots detta har de ändå blommat snällt efter förmåga....är det inte en fantastisk blomma så säg. Jag fick en liten trädgårdssvacka i våras när de skulle planteras om ....så blev det som det blev.

På önskelistan står även fler olika sorter frösådda minipenséer. Jag kan bara inte få nog .....och sååå många sorter det finns! Frön köper man ofta för många av men penséerna blir alltid sådda och är så tacksamma. Man ju kan köpa billiga penséer tidigt på våren men de senblommande är ändå nästan de mest älskade när de tidiga redan gått hädan eller blivit förvuxna.

På frölistan står även vallmo som ju är ett verkligt lotteri.....ibland blir de undersköna som den nedan och andra gånger blir det inget att hurra över......Ha en skön helg och fler önskelistor hittar ni hos Katarina.10 kommentarer:

Cika sa...

Fina bilder du visar i din önskelista! Både pelargonier och penseér är verkligen önskvärda!
/Cika

Anette sa...

Läckra bilder, den lilla penseén liknar en som frösår sig lagom snällt!
/Anette

Ninni sa...

Härliga bilder av fräsch blomning!Hade jag fortfarande en trädgård skulle mina önskningar kunna vara desamma som dina :) Men pelargoner har ju även jag på balkongen och jag har aldrig haft så fina som i år...det måste ha varit ett perfekt klimat för dem för skötseln har det varit lite si och så med.
Hoppas du får en skön helg!
Kram Ninni

Mia sa...

Vilken färgklatt dina minipenseer är, jag förstår du önskar dig flera.
Ha en fin helg :)

Elin sa...

ja men visst är väl pellisar en bra blomma, de blommar villigt trots att man kanske inte alltid är så snäll mot dem.

Trevlig helg!

Merja sa...

Så fina önskningar du har! Har du provat att ha mycket kogödsel på dina rosor och kaffesump...det gillar dom:)
Vallmon står även på min långa långa lista.
Trevlig helg!

Lisa sa...

Fina önskeblommor allihop ! Hoppas din ros kryar på sig till nästa år. Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Katarina sa...

Hoppas din New Dawn tar sig - det är verkligen en otroligt vacker ros! Min fick också en svacka i år och jag förstår inte riktigt varför. Först i september kom ett par blommor. Men de tar sig nog till nästa pr, skall du se!
Ha en skön söndag!

Helens trädgård sa...

Inte alls några omöjliga önskingar utan jag är övertygad om att allt kommer att slå in :=)
Härliga bilder!
Ha de gott!

marit´s,,, sa...

Så fine bilder , her kjenner jeg lukt av sommer.
Marit.