måndag 28 november 2011

Naturkrafter......!!

Ingen har väl missat den stora Stormen Berit som dragit fram här nere hos oss i södra Sverige. Jag kan inte låta bli att förundra mig över de enorma naturkrafter som en storm av denna kaliber demonstrerar. Man känner sig liten, hjälplös men förundrad.
På hemmafronten hände inga katastrofer. Växthuset står kvar oskadat gudskelov. Jag gick inne som en osaliga ande höll tummarna och stirrade ut i mörkret medan vinden drog dånande över hustaket.Ett bland spåren efter stormen såg vi nere vid småbåtshamnen hur vinden hade rivit upp hela gatubeläggningen av gatstenar och kastat över dem på motsatta sida av gatan. Det var nog det mest otroliga jag sett.


Det första adventsljuset tände vi i söndags och det behövdes verkligen för att lysa upp detta stormande mörker.En skön vecka utan stormar och annat elände önskar jag alla.

4 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Helt otroligt vilka krafter som kommer i rörelse! Skönt att det endast blev materiella skador. Mitt växthus klarade sig också, skönt!
Eva

Ninnis sa...

Man är väldigt liten då moder natur bråkar...eller Berit denna gång...=)

Kram Ninni

blommor och kvistar sa...

ja, den ställde till med en hel del här åxå, men på sätt och vis är det ändå ganska fantastiskt med dessa riktiga stormar! men man sku ju önska att ingen skulle råka illa ut!

trevlig lördag!
susanne

Poppins sa...

Vi klarade oss bra genom stormen, jag hade plockat undan så mycket jag kunde. Några utemöbler hos grannarna vandrade omkring, men gjorde ingen skada som tur var. Idag såg jag dockan som flutit iland strax söder om Landskrona. Den väger 6000 ton, så man blir imponerad över vilka krafter som lyckad skjuta upp den på land.