måndag 21 november 2011

En försmak av advent.....

....fick vi uppleva nu i helgen. Vi körde genom det dimmiga vackra skånska landskapet för att besöka Slottstallet där Marie ordnade med julstämmning på sin vackra kringbyggda skånegård som är en sevärdhet bara den. Det bjöds på grillad korv och glöggmys i den härliga butiken som är fullpackade med "vill ha" saker.Fina ljuslyktor, annorlunda julpynt....ja säg vad inte det finns där, allt i gammal fransk lantstil som jag bara älskar.

Stärkta med korv och glögg och mysigt umgänge med Marie och hennes familj körde vi hemåt längs Öresundskusten och passade på att göra ett besök på det nu vinterstängda Sofiero Slott som även det låg inbäddad i dimma.Sofieros Vänner hade gjort ett fynd av gamla julsaker på slottsvinden och hade utförsäljning av detta i vinhuset. Med hem kom några "kungliga" guldhjärtan som nog hittar en plats här hemma.Några rhodondendron passade på att blomma om......tänk i november!!

Ha en skön och bra vecka...och på söndag är det ju 1 advent på riktigt.

4 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Lyckost dig som kom iväg på den utförsälningen. Visst är det fint på slottsstallet! Ja tiden den bara rullar på och det verkar som om du är en av de jag kan skriva till. Har mycket strul så jag har tröttnat lite på bloggeriet.
Ha det gott
Kram
Annika

bettysbeundran sa...

Låter underbart. Bor i S-holm men besöker alltid Slottsstallet när jag är på Lerberget på sommaren och några andra gånger under året.

Nässelblom och choklad sa...

Åh vad mycket fint. Det verkar ha varit hur mysigt som helst. Vackra bilder också! Tänk att rhododendron blommar...Ha en skön första adventshelg! Eva

Marie sa...

Härligt att höra att ni hade skön dag och att ni även hittade några småskatter på slottsvinden (Sofiero).
Kram från oss på landet!