fredag 24 februari 2012

Våren kom igår!!!

Den meterologiska våren kom till oss i Skåne i går, vilket väl betyder att det varit 7 dygn i rad med temperatur över noll grader.....och visst har den det! Det känns i luften och i kroppen. Det pillrar i hjärttrakten och man ser ljuset och det är bara så HÄRLIGT!!Solen värmde skönt och ljuset var ett helt annat när jag gick min dagliga promenad i Jordbodalen. Bäcken porlar friskt och det är ovanligt mycket vatten i den. Försiktigt fågelkvitter och en ekorre med munnen full av kvistar och gräs....är det inte vår såg vet jag inte vad.
Söta små lökar som blommar i växthuset. Vad skulle man göra utan dessa underbara lökväxter som bara exploderar just nu (i kruka förstås) så man kan fylla fönsterkarmar och bord i huset med vårblommor.Tulpaner och den söta vaxblomman är inte helt fel det heller.

Ha nu en skön helg...vår eller inte men nu har det i alla fall börjat!

6 kommentarer:

Ninnis sa...

Så härligt att få ta del av dina underbara bilder. Vår....inte hos oss på lång tid ännu. Just nu snöar det här uppe i Piteå...SVERIGE ÄR FANTASTISKT !!!

Ha en skön kväll...<3

Kram Ninni

Annika Christensen sa...

Ja Lena nu är den här.
Längtar tills morgondagen för jag hoppas det inte skall blåsa imorgon.
Älskade vårblommor som bara står där och lyser.
Ha en skön helg
Annika

Lotta 8`) sa...

Grattis till våren! då kommer den till oss om en vecka :) fast det är vår i luften och så fort snön försvann så kom alla gröna små toppar fram och kommer det lite sol, kan jag nog hitta in vintergäck jag med :) Trevlig helg ♥

Randi sa...

Visst är det ljuvligt att våren äntligen gör entré. Längtar efter att få ta itu med trädgården, men pga den hårda vinden får det bli jobb i växthuset.
Önskar dig en skön helg!
Kram/Randi

Nässelblom och choklad sa...

Vad härligt det ser ut! Vi ligger nog lite efter, men jag har sett de första snödropparna och idag skiner solen skönt. Visst är våren på gång!

Poppins sa...

Härliga vårbilder! Jag tycker så mycket om vintergäck men den växter ju bara där den själv vill. Just nu har jag några som håller på att rymma från grannen och etablera sig inne hos mig - jag hoppas de ska trivas!