torsdag 8 mars 2007

”En dag i Haven”

Sol och första riktiga vårdagen var utlovat till idag…..hur blev det? Dimma och duggregn. Jag klippte ner mina pelargoner igår och fick massor av sticklingar och passade då på att plantera dessa.

Besökte en lokal trädgårdsmästare och inhandlade 20 st penséer. Gud vad det kliar i fingrarna efter att få börja plantera. Dom får bo i växthuset så länge.

Eftermiddagen kom och solen med den, riktigt fint. Så vackert det är när solen går ner och helt nya motiv uppenbarar sig om man bara har ögonen och kameran med sig.

Se vattendropparna som hänger på grenen, riktiga ädelstenar.

Så blev det ”En dag i haven” i alla fall. Det var ju bra!!

9 kommentarer:

Julie K sa...

Hur gjør du med pelargonsticklingarna. Setter du dom rakt ned i jorden ?
Jag måste beskjære mina nu. Hoppas på många planter utav dom två jag har.

Karin A sa...

Låter som en härlig dag! Jag besökte plantskolan för att kika efter lite fler fröer och kom bla hem med några av dem du skrev om. Med i korgen fanns också ett par penséer!

Kattfot sa...

En sån härlig dag du haft! Ser att du fått senaste AoT, då vet jag nog vad som kan vänta i min brevlåda i morgon *jippie*

Guldkant På Livet sa...

Vilka underbara bilder!!! Gud va man längtar till våren varje gång man har besökt dig!! Och så kul med alla sticklingar och allt, du har växthus, inte dumt...
Jo, jag ser ju att mina kommentarar kommer fram. Till slut. Men det tar säkert en kvart efter det att jag har skrivit dem... Knepigt, men huvudsaken de kommer. Mari.

Anonym sa...

Ja, jag säger bara det:fotoutställning!
en dam i Genarp som varit på SPA idag. Urskönt!

Lusthuset sa...

julie k: Jag sätter sticklingarna ner i en torvbrikett som man håller fuktig. Sedan när det kommit rötter planterar man den i krukor. Sätter du den direkt i krukor så använd såjord. Lycka till.

karin a: ja det vär skönt att pyssla med växter det är det alltid. Hoppas det blir bra med dina frön.

kattfot: AoT är ju alltid efterlängtad så är den kvällen räddad.

guldkant på livet: Kul att du tycker om mina bilder. Hoppas nu att sticklingarna rotar sig det vet man ju aldrig. Det är så mycket pyssel nu på vårkanten, det är bara tiden som sätter gränsen för hur mycket man hinner med att göra. Fortsätt gärna att skicka kommentarer för det kommer fram OK.

anonymous: Skönt med SPA badet det behövde du nog. Tack för berömmet.

Lotta sa...

Ja, vädret kan man inte rå över, i dag trodde jag det skulle bli sol och fint men istället blev det vårregn.... men någon nytta är det med regnet - all smuts tvättas bort. Härliga bilder du visar. Så söt blå Penséer - nästa helg skall jag inhandla och plantera Penséer i krukor och hoppas på att Rådjuren går förbi dem... Ha en skön söndag =)

Mikkeline sa...

Dette var en kjempeinspirerende blogg. Jeg linker til deg med det samme;-) Her jeg bor er det ennå kuldegrader, -i hvert fall om natten, så det kribler litt når jeg ser bilder fra Skåne, der er det vel mer vårlig.

Lusthuset sa...

lotta: Tur att man inte har rådjur i närheten även om de är vackra. De är vi som tur är förskonade ifrån. Tittade in på din blogg. Va mysigt det var med värmeljusen i kakformarna, den idén snor jag direkt. Ha en skön helg du med. Jag skall på pelargonträff i helgen. Skall bli roligt. Skriver nog något om det. Kolla bloggen.

mikkeline: Tack för att du uppskattar min blogg, det är ju alltid roligt. Här i Skåne har det verkligen varit vår i helgen med fika utomhus och stök i växthuset det är underbart. Hoppas vi ses igen på bloggen. Ha en bra vecka.