måndag 12 mars 2007

Koltrasten sjunger!

Ja, faktiskt hörde jag den sjunga för första gången nu i kväll. Han satt på grannens hustak och sjöng upp sig. Är det inte den allra vackraste fågelsången som finns. Tänk vad den sången innehåller längtan till ljusare tider, efter sommar och blommande trädgård. Den är outsägligt vackert.


Ja, nu var det väl inte den här lille kraken som sjöng så vackert, men han får symbolisera sina vuxna släktings vackra vårsång.

Ha en skön vecka

7 kommentarer:

Emma sa...

Härligt med fågelkvitter. Då är det verkligen vår! Jättesöt bild på Linnéa : ) Får man vara lite nyfiken och fråga vart man kan få ta i hennes månadsbilder?

Karin A sa...

Så härligt med koltrastsång, nu kommer våren! Fantastisk bild! :)

Lusthuset sa...

emma: Linnéakorten har jag nog köpt i en bokhandel har jag för mig. Jag har dem som en evighetskalender. Kan visa fler längre fram.

karin a: Koltrasten är vårfågeln nr ett. Är den inte? Bilden är en lite förvirrad koltrastunge som jag spanade in förra sommaren. Han var så söt.

Guldkant På Livet sa...

Ja, så härligt!! Visst är det ett riktigt vårtecken som gör en glad!! Fin bild, även om det inte var den lille kraken som sjöng... Mari.

Lusthuset sa...

Han satt i vår pergola och såg så söt ut. Tur inte katterna fick tag på honom, men det var som sagt förra sommaren. Här är det dimma och kallt istället för vår. Usch!

JULIE K sa...

Ja det er det beste med våren at høra fågelkvitter. Dom sjunger ju så voldsomt også at man faktisk måste skratta av dom. Hærlige skapninger : )

Mimmi sa...

Vilka härliga bilder du tar! Koltrastens sång är ju lite påträngande, men vilket härligt vårtecken!