lördag 17 maj 2008

Rara loppisfynd....ingen!

Idag när Maken och jag gick vår förmiddagspromenad i solskenet (ja, faktiskt för nu är det mulet och kallt) så råkade vi passera en liten lokal flyttloppis. Klart att man bara MÅSTE gå in och se vad som bjöds........


....och gissa om jag hittade några fina saker! Först föll jag för en trave (10 st) blå keramiktallrikar med blommotiv från Uppsala-Ekeby. Jättetrevliga och användbara som assietter till min blå och vita servis. Den vita gammeldags plåtbrickan följde med av bara farten.

Sedan hittade jag denna lilla "silverdosa" som är en liten ljusstake där ljuslågan reflekteras fin i locket.

Sist men inte minst föll jag för dessa nostalgiskt rara kaffekopparna med söt blå blomma. De kommer att bli jättefina på kaffebordet ute i sommar. Jag kände att jag sedan var tvungen att baka muffins för att fullborda bilden. Receptet hittar du här. Jag lade i färska rabarber som jag kryddar med råsocker och lite kanel i stället för blåbär. Jättegott!
Förstår ni att Maken är en härdad man.

Hoppas att alla får en skön helg, jag har ju hört talas om både regn och SNÖ!!!...hoppas att det drar över snabbt så våren kommer tillbaka.

6 kommentarer:

Karin H sa...

Det var roligt att du är nöjd med dina fynd. Det känns som om sakerna har hamnat på rätt ställe.
Ha en skön sommar med många kafferep.
Hälsningar från Karin och hennes mamma.

Poppins sa...

Vilka fynd! Helst de vackra blå assietterna men även kopparna är charmiga.
Din make låter som mannen min. Tålmodig och uppmuntrande.
kram

PS Tack för tipset om Flower Team. Jag hade inte varit där tidigare och blev överväldigad av utbudet. Men ett växthus följde med hem. Trallala. Och jag förstår nu vad du menade med skyddspappret...

Kattfot sa...

Vilka underbara koppar, så sött mönster! Så många trevliga fikastunder dom kommer att ge i sommar. Assietterna ser riktigt fina ut de med. Ja vilket ruskväder vi har...lite annat än förra helgens sommarväder.

Trollmor sa...

Vilka söta fynd du har gjort.
Kan tänka mig att de kommer att användas flitigt vid goda fikastunder nu i sommar.
Vilken skillnad denna helg mot förra, med smatter mot fönsterrutan titt som tätt, men man kan ju alltid passa på att baka något gott att bjuda mannen på ;-)
Visst heter min tös så. Hon har fått sina namn efter min mormor, med skillnaden att hon heter Elisa som tredjenamn istället för Elisabeth.
Önskar dig en riktigt fin vecka!
Många kramar från stort och litet troll :-)

Veronica sa...

Ja men åh.. Varför är jag inte som du?! Du hittar ju helt underbara saker! Men det kan ju bero på att jag sällan tar mig tiden att gå på loppis. Det ska jag ändra på i sommar!
Ha en fortsatt skön söndagskväll! Kram/ Veronica

Karin A sa...

Hejsan! Det låter som om du har haft en trevlig helg och vilka fynd du har gjort. :) Härliga tallrikar och söt dosa, för att inte tala om hur söta muggarna är. Ha en fin start på veckan! Kram Karin