tisdag 6 maj 2008

Tisdagstema Orange

Min första tanke när jag såg dagen tema var "O, nej!" för jag har inte något riktigt bra förhållande till färgen orange. Bestämde mig för att se mig om här hemma för att se om det finns något orange i trädgården ändå.....och det fanns det faktiskt.


Denna orange krysantemumblomma är ju vacker med sin lysande färg.....undrar vad den kommit ifrån och fel årstid också!

Här står ett par "gamla" tulpaner som ingen har planterat utan som bara ploppar upp år efter år. De är ju faktiskt ganska orange de också.

I växthuset har jag en orange pensée, kanske för att den passar så bra till den svarta.

Fler tolkningar av temat hittar du här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

"Den som söker skall finna!" :-)

Anonym sa...

Man har mer än vad man tror. Det var ett verkligt fint macro på krysantemumblomman.

Lotta sa...

Fina bilder på orange blommor, många har trott att de inte har något orange men när de sedan letar, hittas en hel del - om än bara orange stänk på en viva... Ha det gott =)

Anonym sa...

Orange kan vara en väldigt vacker färg - iaf på blommor :D

Mysiga lantliga ting sa...

Men oranga blommor är ju jättefint!!

Jag blir så sugen att besöka växthus och blomaffärer när alla visar så mycket fina blommor =)

Kram Johanna

Karin A sa...

Ja säger som du, inte orange, men man har mer än man anar! Tulpanen finns även hemma hos mig. :) Härliga bilder! Ha en fin torsdag! Kram Karin

Poppins sa...

Orange kan vara jättevackert. Framför allt i den mildrare tonen och när det går över mot aprikos... då smälter jag. Älskar mina aprikosfärgade rosor.
kram

Malin sa...

Orange är eldfängt och lite svårt...håller med...Men kan inte avstå Tagetes, Krasse, Liljor...m fl...de ska liksom bara vara där och då är orange helt plötslig helt ok...
Kikade på din svarta lilja och den är verkligen vacker...nä...den är inte dyster som du skrev ytan stilig och liksom lite högdragen i sin stramhet...ska påminna mig om att denna sort till hösten för vet en plats här hemma där den skulle passa...
Utgår drån att tanden mår bättre nu...

Kram från Malin

Anne sa...

Underbart färgtema - en eldig kontrast till allt det skira och ljuvliga i dina övriga bilder! Tycker personligen att orange är en läcker färg i offentlig miljö särskilt om den kombineras med olika röda, vita och gula nyanser då blir det både varmt och färglatt på en och samma gång!
Dock avstår jag alla babykläder som nu går att finna på bekädnadsavdelningarna eftersom det blir för mycket " here we go agian" från min egen barndom - Vera får helt enkelt finna sig i rött vitt och blått och lilia så länge hennes mamma får bestämma - rosa är dessutom totalförbjudet! Jag blev därför mycket desulisionerad när jag skulle köpa ett par mokasiner åt henne och fann rosa med via nyckepigor på till töser och blå med svarta dödskallar på till pågar - varför ska allt vara då köksbestämt, tom på mokasinerna ska det sysnas! Uch!
Nog om detta, jag ska nu och i fortsättningen njuta av Lusthusets färgskprakande bilder! Kram Anne

Karin A sa...

Kikar in för att önska en god fortsättning på pingsten! Jag hoppas att din tandvärk är bättre och att du har kunnat njuta av dessa härliga dagar. Helt underbart väder, man skulle ha varit i sin trädgård! :) Men det finns ju andra sätt att njuta. Jag har utmanat dig på min blogg, kika gärna in om du har lust. Kramar Karin