tisdag 6 januari 2009

"Man skall inte ropa hej....."

...det borde jag ha lärt mig vid det här laget. Jag tänkte att "....så skönt att klara julen utan förkylning!" Ja, vad tror ni??? Har gått här och hostat och snörvlat sedan Nyårdagen. Det kan ju vara trösterikt att det inte inföll under jul- och nyårhelgen som i fjol. Det är förklaring till att det varit stiltje på bloggen ett tag. Vi hade dessutom bjudit hem några vänner på en liten fest på trettondagsafton, men den fick ställas in...eller närmare bestämt skjutas upp en vecka...hoppas bara att jag är OK då.Ser ni kvistarna som jag plockade in för några dagar bl.a syren.....knopparna sväller och kommer nog att slå ut snart.


Jag beställdet en liten "julklapp" till mig själv för ett tag sedan. Två böcker (vad annars) och Maken hämtade dem idag. Den ena är en trädgårdbok "The Garden Book". Jag läste om den hos Hannu på hans blogg och tyckte att det verkade spännande. Det är bilder från 500 olika trädgårdar världen runt. Fin blädderbok...men Oj, vilken tegelsten. Den andra boken är del 2 av boken om Digitalfotografering och det kan ju inte skada att lära sig mer.


När jag tittar ut i den kalla trädgården så ser jag det lilla växthuset där min rosmarin övervintrar...om det nu går...den såg ganska frusen ut igår när jag hämtade några kvistar till min honungsmarinerade fläskfilé. Vi skulle ha haft detta till festen, men nu fick jag möjlighet att testlaga den istället. Vi skall äta den till middag idag ....den ser lovande ut och doftar gott av rosmarin, citron och honung.

En vacker amaryllis blommar fortfarande så fint. Den har små blommor och en härlig rosa färg.......


.....och så skönt det är nu med julpynt som inte är rött. Jag har börjat plocka lite här och där, men denna vecka får det nog bli kvar.

Hoppas att ni har klarat er undar flunsor och annat otyg.....men det går ju över och när vädret är som nu så kan man lika gärna vara inne.

17 kommentarer:

Merja sa...

Tråkigt med förkylningen.
Tur att du har böckerna;) Dom lät intressanta! Måste nog ut på Hannus sida och kolla in dom nogare.
Fin amaryllis du har fortfarande.
Började plocka bort julen igår.
Ha det

Solåkra sa...

Krya på dig. Ja visst längtar man efter att plocka bort allt julrött och städa in något rosa och ljusgrönt.

Lallis - liv och leverne sa...

NEJ vad trist.
Krya på dig!
Och så fina bilder:)
Kram Lallis

Anonym sa...

håller tummarna för att du kryar på dig riktigt snabbt då :)

Marina sa...

Usch så trist med förkylning memn någon gång ska dom ju komma och aldrig kommer dom lämpligt. Konstigt!
Den där maten låter god. Jag ska inte laga alls idag, bara njuta av att de andra lagar till mig. Dottern bakar en paj just nu och snart börjar de andra på maten och här sitter jag. Kram o krya på dig!

Karin A sa...

Usch så trist att du inte klarade dig i år heller. :/ Fläskfilén låter smarrig - hamnar receptet i köksbloggen så småningom? Digitalfotoboken del 2 vill jag också ha. Krya på dig-kramar från ett grått Göteborg!!!

C De-sign sa...

Hoppas att du kryar på dig! Vilka fina böcker du har köpt, underbart att bläddra i och drömma och inspireras!!!! Önskar dig en fin start nu på nya årets vardagar! Kram fr C

rajson sa...

Usch för en förkylning tur att det inte smittar via nätet!
Shoppade Kellys bok i dag vid min tripp i Göteborg.Har den förra, gillar hans småtips utan massa krångel.Sen gäller det att komma ihåg allt när det väl gäller.
Har inte hunnit kika så mycket än,men ska ta en ordentlig kik på avsnitten om blixt.Är helkass på detta, men en bra extern blixt står på önske listan.
Krya på dig!

Ninni sa...

Stackare, jag vet hur det känns...Har inte varit sjuk på flera år men jag blev det på planet hem hit. Men det går ju över, tack och lov. Visst är det trevligt att sitta inne med några böcker och tidningar. Själv har jag varit på biblioteket och lånat en hel hög. Bl.a. Lantliv från hösten...härliga tidningar som man verkligen kan njuta av. Saknar massor av sånt i Brasilien.
Här åker julen ut vilken dag som helst, vi åker tillbaka på söndag och då ska huset vara rent på julsaker.
Krya på dig! Kramar!

Anja sa...

Hoppas att du får stanna hemma när du är dålig för att då kan det vara riktigt skönt att vara "lagom" dålig (fast hosta är inte kul, så klart).

Krya på dig, mvh, Anja

Poppins sa...

Stackars dig! Vi träffade på förkylda stackare på julafton och nyårsafton, men, peppar, peppar, vi har inte åkt dit.
Boken digital fotografering fick jag i julklapp förra julen och jag lärde mig en hel del. Behöver nog läsa igenom den igen, har nog glömt mycket.
Krya på dig!
kramar från vännen Poppins

Annika Christensen sa...

Här är en till som åkt dig.
Blev lite kall när jag kröp runt i snön och issen vid vattenfallet.
Visst skall jag visa dig och du är ensam som vill se.
Kanske skulle ordna en bloggträff där till våren när vitsipporna blommar.
Är renen gjord i björk?
Ha det gott
Annika

Kattfot sa...

Usch va077777 tråkigt, stackare! Fyll nu på honungsvattnet och krya på dig!

Kram Catrin

Marie Höglund sa...

Krya på dig. Alltid trist att vara sjuk. Kan kanske glädja dig att jag har halsfluss (nä, du tycker säkert inte det är kul för mig, men kan kännas bättre att man inte är "ensam i båten").
Boken digitalfoto skulle jag vilja ha, vem har skrivit den?

Kram Marie

Anne sa...

Oj oj oj så slog denna sjuka till även hos vårt kära Lusthuse - vi i Birkastan har gått om vartandra med detta årstidsbundna förkylningsotyg och tyvärr blev det inget trettondagsfirmande för oss heller då min penicilin ännu inte hade kommit till min undsättning! Men nu är det bättring i sikte och snart kör Knut julen ut! Kram kram tur att det inte smittar via internet! Anne

Nässelblom och choklad sa...

God fortsättning på det nya året! Att börja med förkylning är ju inte så kul, men förhoppningsvis mår du snart bättre. Hoppas att du haft det bra under helgerna och att du snabbt kryar på dig. Har haft lite datorpaus ett tag. Kram/Eva

Lusthuset sa...

Kram till alla och TACK för att ni tänker på mig...det hjälper alltid till skall ni tro. Det går nog framåt även om det varit en besvärlig förkylning/flunsa eller vad det nu är.

Karin A: Vi har inte haft "kalaset" än ...fått skjuta upp det två gånger *Suck*...men blir det gott och gästerna överlever så gör jag alla gånger det

Ninni: Hoppas att resan tillbaka till värmen går bra och att du slipper infektioner från flygplanet.

Annika Christensen: Stackars dig!! Det med bloggträff vid laxtrappan låter ju som en spännande idé. Krya på dig du också.

Marie Höglund: Boken är skriven av Scott Kelby.

Anne: Kram till dig och Vera!!