onsdag 21 januari 2009

Våraningar!

Efter att ha varit inomhus och krasslig i snart tre veckor kände jag att jag måste på något sätt ta mig ut och få lite inspiration. Promenaden blev väl inte så lång utan mest runt huset för att se om man kunde ana våren någonstans....och visst kunde man det. På många ställen kämpade små nya blad och knoppar sig fram genom fjolårsbladen . Så man uppskattar dessa första små liv och löften om ljusare tider. Det var nog vad jag behövde för jag kände mig riktigt upplivad.


De nya gräset bryter fram genom det gamla och är så otroligt saftigt grönt.

Klematisknoppen som väl skall klippas ned nu, men visst är den söt.
Syrenknopparna står som fast knutna nävar mot den blå himlen. Vilken prakt det gömmer sig därinne.

Citronmelissen ...hejda den om du kan...!

En blivande praktfull vallmo...vi får väl se till sommaren vilken färg den behagar ha.

Klockjulrosen har fina knoppar..........

.......och det har buxbomshäcken också.


Pastellfärgad kombination av vissnad kantnepeta mot den grå stenen i motljus.....så vackert!!

Här hänger min egen privata dammvippa. Glansmiskantusens vippor är bara så härliga, i sol eller frost lika graciösa.

Till slut vil jag bara berätta att jag såg att jag har publicerat 400 inlägg och har haft 40000 besökare....det är så man knappt tror att det är sant. Tänk...och så roligt det har varit. Jag lovar också att jag skall titta runt hos alla er nu när jag känner mig lite piggare för orken har inte riktigt räckt till.....men så glad jag blivit för alla kommentarer ni gett mig ändå. Tack alla ni och jag förstår att det är många underbara bilder jag har att se fram emot nu.

19 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, vad man blir vårsugen nu:)
Kram Lallis

Karin A sa...

Hej och grattis till dina 4:or! :) Usch så trist att du varit sjuk så länge, typiskt att vara sjuk nu när det ändå är så trist. :/ Du lyckades dock hitta många härliga vårtecken i trädgården. Så långt din klockjulros har kommit. Här kan man nästan inte ens ana knopparna på julrosorna. :) Ha det gott och jag hoppas du snart är helt återställd! Kramar Karin

Trollmor sa...

Vad skönt att du äntligen känner dig bättre nu.
Dina bilder gör även mig sprittigt glad :-) Tack.
Ta väl hand om dig nu!
Många kramar Trollmor

Ninni sa...

Oj vad tråkigt att du känt dig dålig så länge! Skönt att du är på bättringsvägen iaf. Fina vårtecken i din trädgård, tänk vilken skillnad det är i södra Sverige mot mellersta där vi vanligtvis bor...Vad tidigt våren kommer hos er.
Grattis till alla dina inlägg och besökare!Alltid lika roligt att kika in här hos dig!
Kram Ninni

Marie Höglund sa...

Härliga bilder :-). Här i huvudstaden har vi ett tag kvar innan dessa ljuvliga vårtecken visar sig. jag får njuta på din blogg så länge. Må gott.

Anonym sa...

Va långt det är kommet vart i landet du nu bor,härligt!Ha det gott!

Karin sa...

Hej!

Usch vad tråkigt att du varit sjuk så länge! Nu hoppas jag verkligen att det vänder och att du får känna dig pigg och få inspiration.

Dina bilder är i alla fall inspirerande! Tänk att det kommit så långt hos er. Jag kan inte tro att det hänt någonting här hos mig. Våren kommer alltid senare här också pga Mälaren så det är nog bara att vänta.

Krya på dig!

Kramar/ Karin

Anonym sa...

Det är helt otroligt vilken skillnad det är - här har jag skottat snö i mängd och parti medan du letar efter vårtecken som gror...

Lotta 8`) sa...

Så trist att vara sjuk och den här tiden är ju allt annat så tråkigt - men du har hitta många guldkorn i trädgården som börjat spira - så härligt!! Och ljuset i bilderna -mmm.... Får jag inte en solig dag snart så blir jag tokig!! Du visar på en bild, en varigerad växt i ampel - blir så nyfiken på vad det kan vara - en murgröna kanske? Nä, här är det bara några tidiga julrosor som blommar och små blad från krokusen som tittat upp. Men snart så är det februari och då så!! Krya på dig nu, kramis 8`)

Anja sa...

Det gäller att vara positiv ;))!

mvh, Anja

Poppins sa...

Tänk så seg denna bacill har varit. Hoppas nu du får krafterna fort tillbaka.

Idag kom jag hem lite tidigare och det var faktiskt ljust ute. Det gjorde att jag lade märke till några små, små snödroppar intill brevlådan. Det första riktiga vårtecknet i min lilla trädgård.

många kramar från Poppins

Lusthuset sa...

Lotta: Tack snälla...jo jag mår lite bättre...får se om jag mår så bra i morgon så jag kan bli vaccinerad mot influensan....för nu räcker det för min del. Växten i ampeln är som du mycket riktigt gissat en murgröna som tycks ha ett evigt liv för jag har haft den på olika ställen i trädgården under flera år och nu har den stått i sin kruka hela vintern. Ha en skön helg. Kram!!

Alla. Tack för "krya på dig"- hälsningarna...det piggar verkligen upp. Ha en bra helg. Kramar!!

Kollobarnet sa...

Grattis! Jag har aldrig tittat på din blogg innan så nu har du en läsare till!
Man märker att din trädgård ligger i skåne, min i Göteborg är inte lika framme.

Marina sa...

Helt klart får man energi och känner sig friskare efter en sväng i trädgården. Särskilt när man ser en massa nytt. Kram!

Anonym sa...

Oj, vad jag blev inspirerad att gå ut och kolla i trädgården. Jag har inte väntat mig så mycket än. Det gäller att vara uppmärksam, eller hur. Här har vi en större hackspett som kommer och spettar varje dag på småfåglarnas talgboll. Det är kul

Kram
Genarpsladyn

Poppins sa...

Hej igen!
Jag har en liten utmärkelse till dig.
kram

Ledighetsparadiset Solåkra sa...

Vilket härligt ljus i bilderna. Jag tror jag tror på vååååren. Jag längtar efter att komma igång med trädgården. Krya på dig.
Kram

Växthusmadam sa...

Vad härligt med så mycket vårtecken. Jag var ute och spanade i dag, men hos mig syntes nästan inga tecken alls!
Jag får njuta av dina bilder istället.
Växthusmadam

Kattfot sa...

Så fina bilder! Ja där finns verkligen våraningar. Du ska se att det kommer mer energi till dig snart. Tack för din rara kommentar, ja det är riktigt gott att hålla i små kattungar. Man glömmer bort hur små och lätta de är när man är van vid två 4 kilos (i jämförelse) klunsar. Fotografen hälsar glatt tillbaka!

Kram Catrin