fredag 22 januari 2010

Blommig fredag........om inget speciellt!

Jag sitter här i köksfönstret och kikar på fåglarna. Nu när snön har legat ett tag så kommer det hit lite annorlunda fåglar från skogen som vi inte ser så ofta och då får jag ha kikaren och fågelboken nära till hands........

....nåja detta var väl ingen "främmande fågel" precis utan bara kompisen herr Koltrast som ser ut att undra varför han inte kan få jobba ifred.Multihyacinterna är väl bara så fina. Nu när det röda åkt ut får de stå och se vårlika ut....söta med alla sina många blommor.


Under dagens promenad så passerade jag det lilla båthuset. Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag skrivit om det i ett tidigare inlägg. Jag är bara så förälskad i detta lilla hus som tyvärr ser mer skruttigt ut för varje år, men jag vet att det är en nitisk man som sköter om detta lilla minimuseum.
Kan bara inte låta bli att visa dessa vackra tulpaner som stod utanför den fina affären "Vackra Blommor". Jag har blivit lovad att få komma dit med kameran med mig så det blir nog mer därifrån vad det lider.

Ja, mina vänner så går solen ner i Öresund även denna fredag. Ha en skön helg!

Fler Blommiga fredagsinlägg hittar ni här hos Katarina.

13 kommentarer:

Mies Balkong sa...

Härliga bilder, allihop!
Lilla båthuset då, man blir ju lite bekymrad...

Ha en fortsatt trevlig fredag!
/Marie

Love Your Homes sa...

Visst kommer jag ihåg den lilla turkosa pärlan....det var en av de första gångerna....charmigt som få!

Njut a helgen, hoppas du får skåda många fåglar.
Ia

Lillebeth sa...

Fina bilder. Multihyacint`? Har aldrig hört talas om. Vacker! Ha det gott!

Karin / Livsluft sa...

Hej, och tack för din härliga kommentar hos mig!:-)
Va kul att du också bor i sta´n här.Du är varmt välkommen på utställningen. Den är belägen i Rosengårdskyrkan (uppåt Filbornaskolan till-vet inte exakt väg då jag själv inte varit där förut)Utställningen är öppen lör 14-18 samt Sön 9-13, och det är lite olika konstnärer och hantverkare som ställer ut.Välommen förbi om du har tillfälle och lust.
Så vackra bilder du visar!Herr Koltrast är jag så glad för att se, för det borgar för ett härligt kvittrande på sommaren.Söt bild på honom du fångat.Och alla tulpanerna, så fina!Det är lite vårkänsla när de kommer fram i butikerna och det knastrar i bladen på dem när man tar i dem.:-)
Det är charmigt med sådana gamla små bodar vid havet, men de blir snabbt åtgångna av väder och vind på en sådan plats.
Ljuvlig solnedgångsbild över sundet och kära Kronborgs slott i bakgrunden.Vi bor i en fin stad med sådan vacker utsikt lättåtkomligt!
Ha nu en riktigt fin fortsättning på helgen!
/Kram Karin

The Secret Garden sa...

Hejsan! Mysiga bilder. Men det charmiga båthuset ser ut att behöva hjälp med ryggen..
Skönt att kunna vila ögonen på tulpaner när längtan till våren kommer krypandes.

Trevlig lördag!

Malin sa...

Ett sådan vacker bild du tagit på det lilla huset...ljuset är så vackert...Förstår om du är svag för det för det har verkligen en charm som heter duga...
Så gott att kunna se öppet vatten...här ligger isen svart och har ett tjockt snölager över sig...lär dröja innan den smälter i år...Inne hos mig ser det likadant ut men med vita Amaryllisar som blommar om...sista refrängen av julen och allt måste få blomma klart, har satt Primulor intill så att det blir lite vår - samt Tulpaner...

Kramar från Malin

Ninni sa...

Jag förstår din oro över båthuset...det ser inte ut som om det ska kunna klara ett blåsväder. Men så charmigt det är. Jag har ett uppdämt behov av tulpaner eftersom de inte alls finns att få i Brasilien. Nu njuter jag av en bukett i veckan ...nästan:)
De är så härligt raka och krispiga i början för att sen bli väldigt yviga innan de hamnar på komposten.
Men charmiga i alla stadier.
Härliga bilder som vanligt!
Hoppas du får en skön helg med ännu mera sol. Här är det bara grått, grått...
Kram NInni

Katarina (Roses and stuff) sa...

Det lilla båthuset är ett smycke! och vilket dilemma bodens ägare står inför - taket borde räddas men mycket av charmen ligger i förgängelsen... Och så är det väl också med våra älskade blommor som är vackra i alla stadier.
Trevlig söndag!

Lotta 8`) sa...

Trevliga bilder och trevlig läsning :) Visst minns jag båthuset med den härliga färgen! Färgklickar är det sug efter den här årstiden och jag funderar starkt på att ta en tur till trädgårdsbutiken och handla söta blommor :)

När jag sitter i mitt pysselrum, ser jag fågelmatarna och besökarna där, det är riktigt roligt att titta på dem :) Bl a när hackspetten kommer inflygande - han är ju lite stor - och skall landa på fröautomaten, och det blir världevns gung när han landar :)

Vi lägger ut mycket från köket till dem att äta nu, både potatisskal och fruktskal, brödkanter osv, och det är uppskattat av både fåglar och ekorrar :)

Ha en skön söndag :)

Mia sa...

Måhända ett skruttigt båthus, men likaväl mycket fotogent, flotta bilder allihopa. La märke till att du har fästat julgramsljus i vrihasseln, det var ett flott tips, ser bara underbart ut tillsammans med hyasinten :)

Sköna o Gröna Ting sa...

Här kommer massutskicket jag lovade i mitt senaste inlägg..., TÄVLING pågång, vill du vara med????
Har du redan hunnit anmäla dig så önskar jag dig Lycka till i tävlingen:)

Ha en underbar måndagskväll och ta väl hand om dig!!!
Kramar i massor...
Marianne

Nässelblom och choklad sa...

Härliga bilder. Båthuset är verkligen charmigt, men oroväckande hängigt. Hoppas att det rustas lite lagom. Visst är det rofyllt att titta på fåglarna som kommer och äter. Tur att de blir lite ompysslade.

Gärdsmygen sa...

Sååå härligt inlägg!!