söndag 3 januari 2010

En kall början....

....har det verkligen blivit på det nya året. Tio minusgrader i flera dagar är mycket här nere där vi inte är så vana vid kylan. Hoppas att det har det goda med sig att antalet sniglar (de bruna alltså) kanske minskar i sommar.

Vackert och rimfrostigt är det i alla fall så man kan inte klaga.

Rhodondendronbuskarna krullar ihop sina blad till små hårda rullar. Man kan ha den som en egen utetermometer, när bladen vecklar ut sig så är det plusgrader igen.Vattentunnan är bottenfrusen och sönderfrusen också för den delen....hur dum får man vara som lämnar den ute i kylan full med vatten, ja det blir att köpa en ny till våren.


I växthuset hittade jag i alla fall denna lilla kruka med krokuslökar....och ser ni att de har gröna toppar är det inte otroligt när det är så kallt. Har tagit in den för att se hur det går......hoppas att det inte var fel.


Man får hålla sig inne för det mesta och göra slut på de sista julkakorna. Dessa Julstjärnor med smak av vanilj och med torkade tranbär var jättegoda. Receptet hittar du här.

En bra vecka önskar jag alla!!

10 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Tjohoo igen, tror jag skrev ett inlägg i ditt föregående inlägg, samtidigt som du postade det här :)

Ja, hutter-hutter, det var ruskigt kallt i natt!! Men nu är det rätt ok temp, -4 är det här nu.

Härliga vinterbilder - men hur kunde du glömma tömma tunnan?!! fast det blev ett bra fotoobjekt ;)

Måste bara fråga - koppen du visar på sista bilder ser så söt ut - Pelle kanin? Var har du fått tag iden? Jag är nämligen barnsligt förtjust i pelle kanin :)

Nä, läggdags.... jobbar i morgon..... ha det gott, kramen :)

Marina sa...

Min vattentunna är också sönderfrusen nu. Ja, hur dum får man vara som inte tömmer i tid??? Hooppas den går att laga med silicon till våren.
Frostigt o kallt har ju vi också här men ignen snö. Den hade varit ett bra täcke för växterna i kylan.

Ha en bra ny vecka!

Annika Christensen sa...

Hej!
Jag tar hellre kyla än slask men visst det inger lite respekt måste jag säga.
Fingrarna förfryser snabbt.
Några julkakor har jag inte kvar men dina ser verkligen goda ut.
Du är verkligen duktig med kameran måste jag säga.
Ha en bra dag
Annika

Poppins sa...

Vilken vacker kaffekopp! Tror att tåren smakar extra gott ur den.
Det är väldigt kallt och just nu så singlar det ner lite snö också. Jag har upptäckt att jag inte har några bra vinterkläder kvar så att jag kan vara ute på riktiga långpromenader. Det är kanske dags att investera i nya? Men samtidigt, hur ofta har vi så här kallt på vintrarna?
Det är mysigt med kylan och vinterkänslan eftersom det är så länge sedan man upplevde den.
Hoppas det går bra med krokusarna. Jag har en kruka med överblommade pärlhyacinter som jag satte ut strax före jul. Tror du att man kan ta in dem igen och hoppas på en ny blomning?
kramar från Poppins

Karin - Mina Rum sa...

Det är verkligen kallt just nu men om det nu kan ha effekt på sniglarna så ska man inte klaga. Sen kan man ju försöka att vara lite smart och ta in saker i tid, min tunna saknar numera botten pga issprängning.
Kram, Karin

♥Min Eden♥ sa...

Hej hej!
Jo jag hörde att ni hade haft kallt när nere. Jag bor ju i Finland, men min syrra har en pojkvän från Skåne, och de var i Malmö nu till nyåret.

När de var här på julen hade vi över -20C och skåningen tyckte nog det var KAAAALLLT....

Men tro mig det är stor skillnad på fuktig -10 och torr -20...jag tar hellre torr -20....

Ha det gött!!

Love Your Homes sa...

Jag brukar också slå ett öga på mina roddisar för att se hur kallt det är, nu slokar de väldans mycket...undrar om Kletus också har de som riktmärke när han skall ut eller inte.

Fin Kaffekopp, lite förtjust blir jag

Kram

Skoogstrollet sa...

Vad roligt att det är fler som har krokuslökar att följa. Mina överblivna som redan var på gång hamnade ju i en kruka som inte fått någon kyla på sig så det återstår att se hur de blir. Resten av lökarna som redan kommit upp massakrerade missarna, de trodde tydligen att det var kattgräs. Hmmmm, matte är fortfarande putt ...

Malin sa...

-3 var det på förmiddagen idag och det kändes som rena värmeböljan...det har legat runt -10 ett slag nu...och jag är sannerligen inte van...Går klädd som en mumie i det närmaste för jag vägrar frysa...
Jag sitter helst inomhus och mumsar på julkakorna jag också...
Nu är det startskottet för ett nytt år med nya bilder och äventyr och visst är detta härligt och spännande...
Önskar dig allt gott!

Kramar från Malin

Anonym sa...

Hej och god fortsättning på helger och lagom kall vinter. Det där med vattentunnan känner jag till. Hände mig förra året, men bara den ena frös sönder, så nu är det väl dags för den andra. Man lär sig tydligen inte av sina misstag. Tack för kakreceptet. Har just upptäckt de torkade tranbären. De är som godis helt ur påsen. Säkert ännu godare i vaniljkakor. Måste prova.
Kram
Genarpsdamen