onsdag 27 januari 2010

Jag sitter här och drömmer....

Snön har bara vräkt ner hela dagen och ligger som en vit kletig gardin över fönsterrutan. Vinden tjuter runt knuten och man kan knappt se ut...och det kan ju förresten kvitta för det finns ju inget att se förutom snön. Vad jag förstår har det varit så i hela landet idag så vi är många som är "drabbade".

Jag sitter här medan tankarna flyger ut på en egen tur och drömmarna med dem. För min inre syn ser jag bilder från i somras då allt var varmt och skönt och tanken på snö inte fanns på kartan.Här vill jag stå och njuta av Lusthuset/växthuset proppfull av blommande pelargoner och andra godingar. Vänder jag mig helt om så ser jag mina pallkragar..........
....och där växer och spirar det överallt. Vilken lycka!!Med näsan i vädret kan jag känna den härliga doften av häggblommorna som står så vackert mot den klarblå himmelen.............. drömmer också om alla sommarblommorna. Denna var den vackraste i fjol fin som en balettdansös.Längtar gör jag efter den dag jag får ta ut mina kära pellisar så de får känna sol och milda vindar igen. Hoppas att de flesta har klarat sig.Tänker också på den dag (som faktiskt inte behöver vara så avlägsen egentligen) när jag kan börja peta ner de första små fröna i jorden och sedan följa deras spännande utveckling. En av mina favoriter är bl. a penseén. Det flesta tycker väl att jag är tokig eftersom de ju kan köpas tidigt på våren och för inga pengar alls. De frösådda däremot kommer ju senare och då har första redan har blommat ut och blivit långa och tråkiga och vad kan vara bättre än att de då tar deras plats. Bland de sådda finns många annorlunda färger som också är roligt att experimentera med. Dessa var förra årets roligaste.

Nej, nu skenar fantasin iväg med mig, men det är lätt för det kliar i fingrarna efter allt växtpyssel som snart kommer. Vi får väl först vänta på dessa små vilda raringar som kanske inte dröjer såååå längeSänder en liten kvällshälsning till alla insnöade och alla andra också.

8 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

Tack! Här är vi också insnöade. Drömma är bra. Fortsätt med det. Gillar dina bilder!!!

Théa & Linnéa sa...

Låter underbart och jag hakar på dina drömmar när du visar så fina bilder!
Må så gott, snart är vi där!
/Karin

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilka underbara sommarbilder du bjuder på idag... man längtar mycket nu!

Ha det gott, kram Marie

Karin - Mina Rum sa...

Vilka härliga bilder! Och drömma får man ju. Gratis är det också.
Kram

Annika Christensen sa...

Så mycket vackert du visar och vilken energi det kommer ut genom skärmen.
Tänkte på dig igår för jag har inte hunnit blogga runt på länge.
Känner igen och det är jättekul att ha sett lite av din trädgård.
Det lilla gröna huset i inlägget nedan var ju helt underbart...
Ha en bra dag och fortsätt och längta för vad annat kan man göra
Annika

Poppins sa...

Det kan behövas vackra bilder som dina för att tina upp en sådan här kall dag. Visst är det mysigt med vinter men nu längtar jag efter lite väder så man kan vara utomhus.
Men vilken fullmåne det var imorse när jag körde till jobbet! Som en stor cheddarost hängde den över sundet.
kramar från Poppins

Malin sa...

Kom inte så mycket snö här...denna gången men vi har så det räcker...kallt är det och jag vill ha vår nu...Ser att du också drömmer om blommor och grönt, jag längtar så det nästan gör ont.
Den sista bilden är ju faktiskt inom snar framtid om man räknar på månaderna...det går snabbt...

Kramar från Malin

Anonym sa...

HÄR ÄR VI MER ELLER MINDRE INSNÖADE. i ONSDAGS NÄR JAG VARIT PÅ BIO MED kRISTIAN OCH SEN ÄTIT SOPPA OCH JÄTTEGOTT BRÖD FRÅN kLOSTERGATAN HEMMA HOS HONOM GICK DET INGEN BUSS HEM!
Idag har jag skottat igen. Får se hur det ser ut i morgon med framkomlighet för rullstol när Tomas kommer hem. Upp i ottan och skotta! Gick till min favoritaffär i Lund, Bloom, och köpte en julros, rosalila. iGÅR FICK JAG TULPANER AV GRANNEN kARIN FÖR ATT JAG HJÄLPT HENNE MED HANDLING OCH TVÄTT. Hon bröt armen den 18 dec.
Genarpsdamen