söndag 10 januari 2010

Efterjul stök.......

....har det var it här idag. Julgranen såg så vissen och tråkig ut att den bara måste UT! Tänk så ljust och fint det blev efteråt.......nej, nu skall jag inte vara orättvis mot den fina granen som varit bland det vackraste vi haft på många år. Rätt skall vara rätt, men nu ligger den i alla fall i trädgårdstunnan.

En hel del pyssel är det att ta bort julen liksom det är när den skall fram. Nu är i alla fall det mesta borta, men jag måste bara få visa er min favorittomte...Den lilla grå. Han står här tillsammans med de spirande krokusarna och ibland har jag varit frestad att låta honom bli en "året runt tomte" men då är det nog inte lika roligt att återse honom till nästa jul igen, så han får nog krypa ner i jullådan och sova sin sommarsömn till nästa år.Den allra sista amaryllisblomman får blomma färdigt i ett glas eftersom jag inte nändes slänga den.Nyinköpta pärlhyacinter får nu ersätta hyacinterna som nu har gjort sitt. Lade en "icke julig" dekoration bestående av några strandfynd som pynt.Här kikar de så försiktigt fram mellan bladen för att se om det är fritt fram nu.När jag gick så här och rotade i mina saker så "hittade" jag mitt allra första loppisfynd som jag gjorde för många, många år sedan och visst är han fortfarande söt den lilla gossen visserligen lite avslagen på nästippen och lite påverkad av tiden tand....men ändå. Jag har haft honom vid min säng i alla år.

Plockade också ner några torkade skönheter från i somras....tänk att de är så vackra fortfarande.
Ja, dessa spridda tankar rörde sig mitt huvud idag när jag "dansade" ut julen.

5 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Han var verkligen fin din lilla tomte. Visst blir man lite sugen att ha vissa saker framme året om, men jag tror att du har helt rätt i att man uppskattar sakerna mer om de bara får vara framme ibland.
Ha det bra! Kram

Annika Christensen sa...

Den lilla pojken var verkligen ett fint loppis fynd.
Står bra bland vårblommorna.
Visst ja.. jag har också hortensior någonstans.
Härlig inspiration du ger mig.
Det behöver jag.
Julen är nästan ute här också det går sakta men säkert.
Ha det gott
Annika

Lotta 8`) sa...

Ut med julen och in med våren :) ja, allt har sin tid, och nu är det dags att se fram emot ljusare tider - fast snön har gjort att januari blir mer njutbar än vanligt.

Din tomte kan ju bli en vätte? De finns ju i huset året om, skyddar och vaktar om de blir väl emottagna av husägarna, så det är nog bäst att du har honom framme. Han kanske skall bo i växthuset? och övervaka dina odlingar i vår :)

Ha en bra vecka, kram =)

Skoogstrollet sa...

Vilken underbar bild på amaryllisen. Jag gillade verkligen den djupt röda färgen.

Städa bort julen? Det är ju inte tjugondag Knut än ... Nä, skämt åsido, jag har börjat tänka tanken på att städa ut julen, men det tar ju sådan tid. Dessutom börjar snart amaryllisarnas andra knopp spricka ut nu och julgranen barrar ju minimalt så jag har inte så bråttom. Oftast blir det ju så tomt också och det tar sin tid att få fram vårpyntet och ute är det definitivt vinter, men drömmarna om nästa odlingsäsong började nog redan i oktober. Tja, jag får väl flytta ut tomtarna och det röda först ...

Sköna o Gröna Ting sa...

Kikar in för att jag behöver inspiration.., idétorka men det kliar i fingrarna som attans!!!
Måndag, ny vecka och nya tag....
Hoppas din helg har varit lugn och skön.
Önskar dig en härlig start på veckan...
Skickar med en massa värmande kramar
Marianne