tisdag 5 januari 2010

Den engelska Vinterkoppen.......

....är det några som har undrat över. Vill gärna visa er den lite extra. Jag köpte den för några år sedan och blev helt förälskad i den, lika förälskad som jag tidigare blev i boken "Året runt på Björnbärsstigen" av Jill Barklem. Det är en helt fantastisk bok med ljuvliga illustrationer om de fyra årstiderna på Björnbärsstigen hos det söta små mössen. Säg att man kan gå i barndomen för mindre.

Koppen fanns i fyra utgåvor, en för varje årstid, men jag föll för vinterkoppen. Jag dricker kaffe i den ibland när det är något speciellt. Den är tillverkad av Royal Daulton. (Kommer ni ihåg fru Hyacinth och henner Royal Daltonkoppar..*hi,hi*)

Ha en skön trettondagshelg. Själv skall vi fira några vänners silverbröllop i kväll så det är bara att krypa i festblåsan igen och nu blir det silver för hela slanten.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också de olika årstidsmuggarna och även två tallrikar, de är helt underbart söta de små mössen. Favvon är tallriken "The Birthday" med en liten mus som öppnar paket.
mvh kattmamsi - bloggläserska

Annika Christensen sa...

Vilka sagolika koppar..
Förstår att du fastnade för vinterkopparna.
Hoppas du får en trevlig afton.
Kram
Annika

Malin sa...

Vad härligt det låter med sagoboken och den vackra koppen...man ska alltid ha kvar barnet innom sig och ge det plats...Ditt inlägg uppskattas verkligen...

Kramar från Malin som önskar dig en trevlig Helg!

Sköna o Gröna Ting sa...

Wow.., silverbröllop skall firas, så trevligt!!!
Och din älskade kopp.., ja, man kan inget annat än att förälska sig i den:)

Ha en skön helg och ta väl hand om dig i kylan....
Kram
Marianne

Anne i Birkastan sa...

Tänk att få "koppla" av med denna "musiga" kopp! God fortsättning med silverkant! Kram Anne i Birkastan med sovande familj

Poppins sa...

Verkligen söt kopp. Jag hade gärna velat ha en sådan (eller fler...) men så är jag obotlig ha-galen när det gäller engelskt porslin. :)
Hoppas ni hade en trevlig fest!
kramar från Poppins

Kattfot sa...

Men åh så söt. Nu blev jag lite kär tror jag :)

Kram Catrin

rajson sa...

Det är klart att man ska frossa lite i barndomsminnen. Det gäller att ha kvar lite av barnasinnet i denna tuffa värld som vi lever i!
Kaffet måste smaka lite extra gott kan jag tro!
Ha det gott!

Nässelblom och choklad sa...

Åh, så fina! Vilka ljuvliga bilder med alla dessa rara illustrationer. Kan tro att den koppen är speciell för dig. Ha en god fortsättning på det nya året!

Lu Zyskowska sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ottilias Veranda sa...

Oh jag älskar de små mössen! Illustrationerna är så vackra och så typiskt engelska! Vi har det kallt fortfarande ,-25 typ så jag sitter och tittar på engelska (!) kostymfilmer på tv (Jane Austen m.fl)
Ha de gott
Liisa

Love Your Homes sa...

Nu fick min barnsliga ådra sig ett nytt lystmäte...ett bedårande näpet par i bok och kopp.

Må gott i vinterlandet.
Kram Ia

Ta3min sa...

Hej! Vart kan man beställa eller köpa kopparna? Har letat som tusan. Skulle verkligen bli glad om du kunde svara på det. =)