söndag 13 juni 2010

"Sjung om studentens........

......lyckliga dag". Ja, det är ju sådana tider nu. Tänk vilken härlig och spännande tid. Skolan är slut och resten av livet väntar om knuten.Jag hade lovat att hjälpa till med lite blomsterdekorationer på matborden och det lät ju som ett roligt projekt och det var det också om bara vädrets makter varit lite nådigare. Men det var bara att sätta på vintermössan och dyka in i de drypande våta buskarna för att se om det fanns några användbara blommor. Det är ju lite i skarven mellan vår- och sommarblommorna, men lite hittade jag i alla fall.

Vita syrener, spirea och rhodondendronblommor i olika nyanser fick duga.
Tolv små buketter tillverkades och fick sedan pryda de dukade borden.Studenten möttes på skolgården i hällande regn, men vad bryr man sig om det, denna härliga dag.Vädret fortsatte att jäklas med oss och hård blåst lades till regnandet. Tack för det! Det blev till att räddas vad som räddas kunde. Stackars pellisen som låg på marken i en hög av krukskärvor.......


....nåja, om jag har tur så blir det tre nya pellisar i stället för den gamla (som kanske överlever den också).


Nu är i alla fall festandet över och studenten har förhoppningsvis vilat ut och allt är som vanligt igen. Klippt, stöttat och röjt har jag gjort hela dagen idag i trädgården.....och minsann tittar inte solen fram genom en molnglugg just nu. Så skönt. Hoppas att det håller i sig till i morgon.

3 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Hihi... ser dig framför mig med vintermössa, knipsa blommande grenar :) Ja, det var ett riktigt uschligt väder i helgen med undantag söndag. Osis med regnet på studentdagen men som du skrev - glädjen var stor nog att överleva regnet :)

Jag har också fått sätta sticklingar av pellisarna, ett par krukor låg på marken när jag kom hem idag, de små sticklingarna är perfekta gåbort-present förresten :)

Ha en bra vecka :)

Charlotte sa...

Usch vilket väder det varit..... Har faktiskt haft på mig långkalsonger en dag för inte så länge sedan... Mina barn skakade på huvudet och kallade mig 'gammal'.... förstår inte alls vad de menar - det var jätteskönt :-)

Fina buketter till studentfesten..... Nu hoppas vi på värme!

Ha en bra måndag!
/Charlotte

Lena Andersson sa...

Ljuvlig bukett, tråkigt med regn men inget man kan göra något åt.
Visst är det skönt när allt är över nu har alla mina två slutat gymnasiet.
mvh Lena