måndag 6 september 2010

Hej höst!Jag är en riktig höstmänniska det är bara att erkänna detta. Härliga krispiga höstdagar med sol och vackra höstblommor. Man njuter nästan mer av solen nu än på sommaren. Fortfarande är det ju egentligen sensommar och ännu ingen nattfrost även om det var nära häromnatten. Man blir lite hjärtängligt för pelargonerna skull som fortfarande ståt ute.Doftliljan sprider en ljuvlig doft runt om. Man känner den på långt håll.De första höstfärgade bladen hittar jag på katsuran som är tidig med detta.I solen är det varmt och gott och det ser ganska städat ut i pallkragarna nu när squashen, rödbetorna, löken och det andra tagist in. Kvar är kryddor och ringblommorna.

I skuggan trivs kärleksörten som är en av de finaste höstblommorna. Tänk alla nyanser i rosa, brunrosa och nu även i vitt.

Vackrast bland pelargonerna är just nu denna småblommiga doftpelargon som stått ute i trädgården hela sommaren och blivit en hel buske. Jättefin med små röda blommor.


Ha en skön höstvecka!

6 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Nog anar man hösten, lite orolig är jag för mina pellisar och snart skall de största få flytta till goda vänner stall över vintern tillsammans med gråmalvorna i krukor. De blir som trädstammar med åren, men klarar inte kylan.

Så hästarna får lite ögongodis i sin boning under vinterhalvåret.

Min lilla goding har gosat in sig i soffan med mig för en tupplur, han har nagelfarit omgivningarna i kvarteret för morgonen. Nu är han trött.

Ha en skön dag i solen! Vad är det för fin buskpelargon?

Madame C sa...

Vilka underbara bilder! Jag blir så glad när jag ser dem, de förmedlar det bästa av årstiden just nu:)
Ha det gott,
Charlotta

Charlotte sa...

Åh vilken underbar bild den översta med solen som lyser på de gulorange blommorna.... Magiskt vacker!

Älskar också hösten... Om den är fin..... med just sådana dagar du beskriver...

Kram Charlotte

Annika Christensen sa...

Vilken fin pelargon!
Så stor och så vacker.
Fin höstbild i början den var varm och go liksom.
Ha fortsatt sköna dagar
Annika

Liane sa...

Underbara höstbilder, än så länge så har vi här på öland fina varma dagar så det är mer sensommar än höst men man kan skönja en antydan av färgskiftning i bladen på träden.

Rosenvit sa...

Oj vilken enorm pelargon, hoppas du kan övevintra den.
Din höstbukett är så fin och visst var frosten nästan här också härom natten, hugaligen.

Må väl!
Anna