torsdag 16 september 2010

Tänk att.....

......sommaren gick så fort!! Efter några dagars blåsande och regnande så har jag tagit det säkra före det osäkra och flyttat pelargonerna in i växthuset. Oj, vad det blev fullt där. Vilken massverkan med så många på en så liten yta, men de slipper i alla fall bli blöta och sönderblåsta.

Tid att flytta in sommarsakerna från växthuset....känns lite tråkigt.
Under dessa dagar har en känsla av höst tagit över trädgården, men det blir säkert många härliga höstdagar att njuta av.

Vackrast av pellisarna idag är Lavender Lad som hänger kvar ute på planket och har vackra vattendroppar på blommorna.

Hoppas nu på en skön helg som bl.a skall innehålla äppelplockning....det gillar jag!

6 kommentarer:

Charlotte sa...

Ja hösten sveper in nu med buller och bång..... och många växter börjar få hösttecken.... Lite sorglit är det.... men jag hoppas som du att det blir flera fina höstdagar ändå... de är riktigt fina.... Har också börjat rodda runt lite i växthuset inför den kallare tiden....

Lycka till med äppelplockningen (ska också plocka äpplen i helgen)!

Kram Charlotte

Annika Christensen sa...

Hej Lena!
Jag gjorde det samma tog in alla pellisar innan det värsta busvädret kom.
Ja sommaren gick fort men som du säger så finns det många dagar kvar att njuta av.
Ha en skön helg
Annika

Nässelblom och choklad sa...

Du har så rätt, det kommer säkert många härliga dagar en ganska lång tid framöver. Plocka äpplen till exempel är ju en mysig syssla - men visst är det ändå lite svårt att skiljas från sommaren och allt det enkla som sommaren bär med sig. Vad fint du har i din trädgård. Hoppas du får soligt äppelplockarväder!/Eva

Ninni sa...

Kanske har ni haft lite sämre väder än vad vi haft. Mina pelargoner står fortfarande på balkongen men kanske är det snart dags att plocka in dem.
Säkert blir det flera fina höstdagar att njuta av. Hoppas jag iallafall.
Härliga bilder av pelargonerna och krassen!
Hoppas du får en skön helg!
Kram Ninni

Humlan sa...

Jag flytt<de oxå in mina pellisar för några dagar sen. Har inte så många längre men det fyllde upp lite i växthuset, kändes mysigt då jag slängt allatomat och gurkplantor för att jag inte hann med.

Ha en fin söndag! Veronica

Poppins sa...

Så härligt att ha ett växthus som kan skydda växterna. Och som man kan sitta och mysa i. Här har det mesta blåst sönder och två gånger har jag jagat min ljung som blåst upp ur krukan. Men konstigt nog så ger sig inte tomaterna utan fortsätter att producera tomater men så fort det blir kallt på nätterna är det ju slut.
Ha en bra vecka! Om vi har tur så blåser det väl inte lika mycket.
kramar från Poppins