lördag 11 september 2010

Höstkänsla...

En mysig men liten kulen höstdag har det varit här i Skåne idag. Dimmigt, lite blåsigt och duggregn, men med skön syremättad luft som är härlig att andas. På med regnrocken och ut på en tur i alla fall.På bordet i köket står en höstbukett från trädgården för där blommar fortfarande många blommor och dessa buketter blir ofta en härlig blandning. Luktärten blommar fortfarande och doftar förföriskt.Vi körde en sväng till Gamla Viken (ett favoritställe) där jag älskar att gå i de smala gränderna bland de vackra gamla husen. Den mjuka färgskalan på detta huset var bara så vacker.Vindig och disigt nere i hamnen.På väg hem tittade vi in på den trevliga Gårdsbutiken på Kulla Gunnarstorps slott för att inspireras lite extra. Ja nu börjar pumporna dyka upp.

Den vackra hortensian fyndade jag häromdagen och den pryder nu trappan. Vilken färg och kombinationen av de stora och de små blommorna är väl fint.

Nu får vi krypa in, tända ljus pch njuta av den vackra höstblomman, krysantemum.....ja det börjar som sagt bli den tiden nu.

Ha en skön höstsöndag!

5 kommentarer:

Karin A sa...

Vilken höststämning det är i dina bilder. Vackert och lite vemodigt! Tur att det finns så mycket vackra färger (såsom pumporna) som lyser upp...

Ha en skön söndag!
Kram Karin

Hem och Harmoni Marie sa...

Vilka underbara foton! Ljuvlig höstkänsla...

Kram Marie

Charlotte sa...

Åh vilka härliga höstbilder... Låter som en riktigt trevlig dag... Hösten äääär fin...

kram charlotte

Ninni sa...

Vilka härliga bilder! Så milda fina färger i bilderna från Viken. Ungefär lika väder här hos mig nu. Jag njuter av att få kura inomhus med tända ljus.
Ha en skön vecka!
Kram Ninni

Nässelblom och choklad sa...

Hos mig är det riktigt höstregn idag och i går blåste det mycket. även om jag gillar hösten vill jag hålla kvar sommarkänslan som fanns förra veckan ett tag till. Vilken fin plats du varit på och vilka fina bilder du visar! Kram/Eva