tisdag 7 september 2010

Tack Anna och Fanny...

.....för receptet på det härliga "Brödet från sommarlivet"...bara namnet säger allt. Anna och Fanny heter förstås Bergenström och receptet är hämtat från deras underbara kokbok "Under valnötsträdet" där det bara kryllar av fina recept. Min bok är så full av lappar att det knappt går att bläddra i den, men det vackra sidenbandet som hör till boken ligger på sidan med brödreceptet. Jag bakar det nästan en gång i veckan minst. Det går att variera hur mycket som helst och är lättbakat.....inget onödigt krångel. Vill du ha receptet så hittar du det här.På trädgårdsfronten så har jag nu planterat den nyinförskaffade gul Echinacea som jag köpte på Sofiero. Jag är mycket förtjust i denna trevliga och lättodlande perenn och det har blivit lite olika sorter med tiden förutom den vanliga röda.

Ett fint besök har vi också i trädgården just nu. Det är en Nattskärra som de senaste tre dagarna vilat ut på vårt plank. Den är väl på väg till sitt vinterviste i södra Afrika. Mycket märklig fågel. Det var lite klurigt innan vi lyckades bestämma vad det var för en figur. Ganska ovanligt har jag hört av en ornitologintresserad bekant som nästan föll i extas inför denna ovanliga pippi.

Ha en skön kväll.

6 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Mmmm - brödet ser verkligen gott ut :) Jag har kokboken - som jag bara älskar - men har faktiskt inte provat brödet men skall göra det en kulen och regning dag :)

Häromdagen kokade jag saft! Grannens vinbärsbuskars grenar hänger över staketet och då plockar jag av dem ;) och så blev det några björnbär och det bidde en riktigt god saft :)

Ha det så gott ♥

Ninni sa...

Jag gillar också Annas och Fannys kokböcker. Anna B har jag haft som "husgud" ända sedan hon skrev i DN. Så mycket gott som hon lärt mig laga och baka. Och dessutom innehåller böckerna så många inspirerande foton. Brödet har jag bakat och tycker mycket om. Nattskärra...är det den som låter så speciellt kvällstid när man vistas i södra Europa? Tänk att den bestämde sig för att vila just på ditt plank. Visst är det fantastiskt att de flyttar såååå långa sträckor. Vilket fint porträttfoto fått på honom/henne. Fåglar är så svåra att hinna med att fotografera.
Må så gott!
Kram Ninni

Nora sa...

Vilka härliga bilder! Nattskärra har jag aldrig ens hört talas om, men den var fin:-)

Gela sa...

Vad roligt med brödrecept, vi bakar nästan allt vårt bröd själva. Kul med nya tips. Ha en fin helg/Gela

Gärdsmygen sa...

Har hört talas om både Anna, Fanny och Nattskärran:)
Vilken tur att du fått se fågeln ladda upp i din trädgård. Den är väldigt speciell den fågeln. Påminner mej lite om de här sommarmalen fast som fågel...förstår du?
Skön helg!

Nässelblom och choklad sa...

Mmm så gott med nybakat bröd. Jag gillar också Anna och Fanny och deras recept. Jag bakade det här brödet för ett tag sedan - det är verkligen gott! Fantastiskt att du fångade den ovanliga fågeln på bild, de brukar vara snabba på att flyga vidare.