söndag 10 juni 2007

Pappas ros.......

......blommar nu. Det är en ros som jag "ärvt" och som betyder mycket för mig. Jag vet inte vad den heter och den är säkert ingen märkvärdig ros. Den blommar fint trots att den också drabbats av den konstiga sjuka som alla mina rosor mer eller mindre råkat ut för. Håller på och undersöker vad det kan vara. Det verkar som det är någon som äter upp det gröna på bladen.
En ros fick jag ta bort och en annan är helt vissen och det är ju inte kul.

En annan ros som vi planterade förra året mot det då nyuppsatta planket blommar för första gången. Den heter 'Geschwinds Nordlandsrose'. Den är från 1884 från familjen Geschwind i Ungern. Doftar underbart.


I morgon börjar SOMMARTORPET för oss som diggar ERNST.

9 kommentarer:

Anna sa...

Vilka underbara rosbilder!
Ska hem och se på Ernst nu... ;)

Eleonor (Elle) sa...

Nu har jag gjort sex försök att skriva ner lite i din underbara blog. men allt försvinner så jag fattar mej kort ...i kväll. Rosen tror jag är en "Peace" vilket också var min Fars o Mors älsklingsrosor... Fredsrosen sa De alltid. Jag önskar Dek´j en riktigt skön sommar...

Lusthuset sa...

anna: Rosor är vackra men kinkiga tycker jag, eller så har jag haft otur. Spännande och se det nya Sommartorpet.

eleonor: Nej, men stackars dig. Tur att du fick fram en kommentar tillslut.Kul att du inte gav upp. Undrar vad det beror på. Roligt att du tycker om min blogg. Hoppas att du försöker igen. Kan mycket väl vara 'Peace' det skulle vara att den är för gul. Jag önskar dig en skön sommar också, helst inte så varmt som det är nu (tycker jag).

n o r d i n g å r d e n sa...

Såna vackra rosor, Pappa-rosen med! Ja, rosor och ohyra verkar hänga ihop... massor av små typer som invaderar mina nu också men de verkar blomma ändå, det är lika varje år... Tack för rundvandringen nedan!! Så fin utställning och så vackra bilder du fotat!! Verkligen intressant, gripande med den gamla papperslappen.. Mari.

Lusthuset sa...

mari: Ja i år hänger det väl till en del ihop med det konstiga vädret vi haft. Ingen riktig vinter och nu sååå varmt. Lössen stortrivs verkar det som även om de får sig en omgång av såpflaskan och vattenslangen. Utställningen om Linné var verkligen vacker och då har ni ändå ine sett evacharlottes underbara foton.

Eva Agnes sa...

Jag älskar också rosor men de är som små barn som ska passas och skötas hela tiden.
Jag går ut en sväng varje morgon och tittar till dem och får nästan hicka när jag hittar hål i bladen, svart på bladen eller bladlöss. Ibland alltihop på samma gång.
Lössen sprutar jag med såpvatten. Måste göras flera gånger. Ska återkomma till dig med ett recept mot det svarta.
Kramar Eva Agnes

Eva Agnes sa...

Glömde säga: Fick sån lust att åka till Sofiero och titta på den fina utställningen med installationerna.
Kramar Eva Agnes

Anonym sa...

Fint med rosen, Ernsts entusiasm missar jag inte.

Poppins sa...

Vackra bilder. Men som du vet är jag lite förtjust i rosor...
Gillar bilder även på knoppar för de ger rosorna karaktär, tycker jag.
Sommartorpet verkar lovande. Jag gillar det mesta som Ernst inreder.