fredag 3 juli 2009

Blommig fredag: Värme

Ja här i Skåne råder det för tilfället nästan tropisk värme...lite för mycket av det goda tycker i alla fall jag.Som väl är har jag min skuggiga dal att vandra i med en porlande bäck, solglitter och fantastisk fågelsång som sällskap. Under min promenad idag kunde jag inte låta bli att plocka med mig hem denna söta underbart doftande bukett av jasmin, spirea och fläder. Den står nu här på bordet i min gamla fina kanna och är bara så vacker.
Över mitt huvud blommar New Dawn-rosen som bara den. Den har nog aldrig haft så många
blommor som i år.Jag kan bara inte låta bli att visa er dessa två gynnare som jag träffade i skogen och vid dammen. Den pigga ekorren som har fått sol på sina öron (mer tur än skicklighet).Sothönans ungar har blivit stora och undrar om han tycker att han har stora fötter...eller vad tror ni.........men åter till det blommiga så är här några av de sista blommande penséerna som jag sådde i våras och dessa är strimmigt fina och lite ovanliga.


Sista bilden är en söt "hemmagjord" pellis som blev ovanligt lyckad.


Ha en härlig sommarhelg och vill ni se fler blommiga bidrag så titta här.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Sothönan är verkligen jätterolig, storlek 44 på skorna. Här blommar rosorna hej vilt och vi sitter inne med tvärdrag, pust! Som tur är har vi svalt, allt är relativt, i sovrummet på nätterna.
Kram från Genarp

Lillebeth sa...

Härlig blommig fredag hos dig. Vilken vacker bukett!

Marina sa...

I em. sa jag till maken, är det för mycket begärt med lite skugga och ett par regndroppar? Det var det tydligen inte för vilket oväder vi hade för ett par timmar sedan! Hagel i drivor, enorma mängder regn och temperaturen föll från 30 ner till 16. Åskade och blixtrade gjorde det ett bra tag också.
Nu är luften mycket skönare!

Malin sa...

Så mycket sommar det känns om bilderna...så fint...stackars lille sothöna...lite som en tonårspojke där fötterna drar iväg före kroppen...med påföljd att gången blir lite snubblig och dan...hi hi...
Tropisk värme är det här också...tror det åskar lite runt om oss men än har det inte brakat lös här...kommer kanske i natt - hoppas för jag sover så gott då det åskar...
Ha en fortsatt bra helg - lät mysigt att ha en skuggdal att vandra i...

Kramar från Malin

Katarina sa...

Åh, vilken vacker bukett! Och vackra blomster. Bilden av ekorren är fantastisk!
Vi har också tropisk värme - jag hoppas det blir lite kyligare snart!
Katarina

Mia sa...

Sjasmin, fläder och spirea, det ska jag komma ihåg. Vacker fredagsbukett.

Rajson sa...

Underbar bukett, känner dofetn.
Mina rosor står också i blom som bäst, men det går för fort i värmen.Tydligen är det sista dagen idag så man får väl inte gnälla.
Ekorren är verkligen fångat strålande.
Ha det gott och tack för de fina fotona!

sweetbay sa...

What a delightful post! Your New Dawn is gorgeous. I love the pics of the squirrel with the giant ear tufts and the shore bird with the giant feet. I love those striped pansies too. Such beautiful colors.

Poppins sa...

Idag är det väl inte så hett, tack och lov. När det är så här varmt så har jag ingen ork alls. Och jag har inget svalt skogsparti att hämta krafter i - det låter ljuvligt!
Du bjuder på en härlig bildkavalkad! Underbar bukett med schersmin och fläder, det enklaste är oftast det vackraste.
Ekorren är söt, vilken tur att du hann fånga honom på bild! Och fågelungen med sina stora fötter. På gården vid mitt arbete har vi en måsunge som trillat ner och som också ser lite rolig ut i sina proportioner. Föräldrarna vaktar honom noga och vi vågar inte gå i närheten av honom.
Igår började Tour de France med en spännande tur i Monaco! Det ska blii tre spännande veckor tillsammans med cyklisterna. Våra bekanta ser också lite frågande ut när vi pratar om cykel och om våra "egna" lag... :)
kramar från Poppins

Karin sa...

Hejsan,

vilka härliga bilder du bjuder på! Så vackert med den ymniga blomningen både på kvist och i bukett. :) Här håller rosorna på att blomma över nu, det har verkligen gått ovanligt fort i år.

Fina bilder på gynnarna också! Jag är precis hemkommen från New York (det var varmt där också men oj så spännande!) och där fanns det ekorrar i många av parkerna. Fångade nog några på bild jag med.

Ha det gott och hoppas det blir lite svalare framöver! Kramar Karin

Ps. "Din" pelargon är så söt!