måndag 28 december 2009

Innan nyår!

Idag skiner solen och fåglarna kvittrar i häckarna. Snön har smält bort och jag måste erkänna att jag saknar den inte nu. Julrosen på trappan har rätat på ryggen och laper i sig lite av den bleka vintersolen.


I växthuset står min fina stora rosmarinbuske insvept i bubbelplast och verkar ha klarat frostgraderna bra.

Olivträdet verkar också mår bra. Jag står och nyper försiktigt i bladen och doften av rosmarin sprider sig och längtan efter vår och värme känns i bröstet.
Den sneda solen belyser rabatten vid ligusterhäcken och det verkar nästan lite våraktigt...eller är det bara ett önsketänkande från min sida, där jag står och bara älskar ljuset.


Jag skördade mina sista purjolökar och det var så fina och skall bli en härlig soppa till middag idag. Jättegott tillsammans med vitlöksbröd. Mmmm!!

Jag måste komma ihåg att sätta purjolök även nästa år för det har gett bra utbyte även om inte alla har blivit så stora som de man köper i affären, men oj, vad mycket godare de är. Vitlöken som jag satte i höstas sticker faktiskt upp redan. Vad säger man om det!

Ha nu en skön fortsättning på veckan och till sist....ni som missade filmen "Naturens gång" på SVT2 i går kväll glöm inte att se den på SVT Play medan den är kvar där. Är fortfarande tagen av den. Vacker, tyst och gripande.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vår rosmarin har stått ute i två krukor till nu och ser jättefina ut. Men ska det bli 10- får de komma in. Julrosen är liten och ganska ny och står på friland och har fått knoppar.
Har ingen värme i växthuset i år utan kör med bubbelinplastning när det behövs, av enskilda krukor. Vi längtar till våren, eller hur? Idag var det nästan lite vårljus här.

Genarpsdamen

Hem och Harmoni Marie sa...

Härliga bilder som ger vårkänsla...
Kram Marie

Marina sa...

Oj, var har jag mitt olivträd???? På vinden kanske? SÅg itne det i Lugnet i går vad jag kan minnas. Måste nog kolla upp det där. Minnet!!!!

Kram!

Annika Christensen sa...

Det ser ut som vår hos dig ju!!!
Mina julrosor har inte hämtat sig så bra.
Jag skördade lite kryddor till kalkonen och gjorde ett eget örtsalt och gned in den med.
Det blev den bästa kalkonen hittills.
Tack för tipset om filmen skall se om jag hittar den på nätet.
Ha det gott
Kram
Annika

SKOOGSTROLLET sa...

Vilken tur att Rosmarinen luktar även när den ser död ut. Det återstår att se om den lilla plantan jag fick av en vän har fått sätta livet till.