söndag 19 december 2010

Veckan före jul....

....tänk att det gått så fort och att vi snart är där. Man tycker att man har all tid i världen och vill inte tjuvstarta för tidigt ...och så vips är det bara några dagar kvar.Här som på alla andra ställen har snön fallit mest varje dag och allt ser ut som ett riktigt gammaldags julkort. Det passar för en gång skull väl in i tiden.Lucia firades som det gjort i många år nu med kaffe och hembakta julkakor och många kära vänner runt bordet. Det finns inget som är så mysigt som att duka till detta kalas.Amaryllisarna har kommit upp och börjat blomma så fint alldeles lagom det med. Tänk att det mesta ordnar sig till slut i alla fall även om man knappt trodde det när man missmodigt tittade på den torra löken för några månader sedan.
Skogen och stranden ligger vackert vintervit den också. Det är bara att njuta för det är ju inte varje år som det ser ut så här hos oss i Skåne. Slask och annat otyg brukar vara vanligare.


Julgranen står och väntar vid dörren på att få komma in på Lillejulafton. Idag har jag kokt fikonmarmelad som blev god och som skall bli en hemmagjort julklapp till någon.


Ha nu en skön julvecka. Jag skall handla det sista i morgon, gå på julkakas och sedan förbereda för julaftonen.

9 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Julen står för dörren.... och är så välkommen så! Att den är extra vit i år, är ju bara njuta av, det dröjer väl minst 10 år till nästa gång :)
Vacker dukning till Luciafest :) I år "slipper" jag duka (lite trist) för vi firar julen hos syster, skönt att ta det lite lungt i år med alla bestyr.
Ha en skön julvecka, kram ♥

Ninni sa...

Precis så upplever jag det också. Helt plötsligt känner jag av lite stress över att jag inte hunnit med allt som jag skulle gjort. Men granen är klädd iaf. :)
Det ser så mysigt ut på dina bilder! Och så vackert med den bleka solen över havet. Skönt att ni också får uppleva en vit jul. Här har vi fått snö så att vi klarar oss. Den kommer nog att ligga kvar tills i april...tyvärr ;)
Må så gott!
Kram Ninni

Unknown sa...

Åh, så härlig julstämning hos dig:) Lyllos den som får fikonmarmeladen av tomten!
Ha det fint,
Charlotta

Nässelblom och choklad sa...

Visst är det underbart att ha snö just nu! Men jag önskar mig en till adventsvecka innan julen tar vid. Egentligen är adventstiden den bästa, jag önskar alltid att jag skulle ha mer tid då. Vad fina dina bilder är! Jag önskar dig en riktigt god jul redan nu, för jag tror inte jag hinner kika in mer före jul. God Julkram till dig/Eva

Malin sa...

Nog blir det en vit jul...jag minns glädjen förra året då snön behagade falla innan jul...i år är det annorlunda och mer snö är på väg...Allt är i stort sett klart här för julen och trevligheterna har börjat så smått här också.
Jag gillar ditt dukade bord och det ser så julfestligt ut...gran har ni också fått tag på ser jag...jag blev lite orolig att vi skulle bli utan i år men det var inga problem...
Ha det nu gott!

Kram från Malin

Ingrid Andersson sa...

Hej Lena!
Tack för din fina blogg. Du kan verkligen få till det. Allting är så smakfullt o trevligt, precis som jag skulle vilja ha det. Tänker ofta på dina föräldrar.En God Jul o Ett Gott Nytt År och hopp om nya inlägg i din blogg.
Ingrid, Bogesundsgatan

Annika Christensen sa...

Hej!
´Vad juligt och fint du har fixat Lena. Jag har varit så dålig på att blogga runt den sista tiden men nu är jag här och vill önska dig en God Jul och jag ser framemot dina nyårsbilder från Hbg
Tack för alla hälsningar hos mig, blir allltid lika glad.
Julekram
Annika

Poppins sa...

Låt oss njuta av snön nu när vi har den över julen. Det är inte så ofta vi har en vit jul. Annars tror jag många redan är trötta på snö och kyla.
Ditt luciabord ser underbart ut och jag förstår att du myser när du dukar. Jag känner likadant när vi har vår julfest för bokklubben. Det ska vara lite speciellt då.
Önskar dig en härlig julhelg!
kramar från Poppins

Karin A sa...

Så vackert och stämningsfull!

Önskar dig en riktigt god jul!

Kram Karin