onsdag 10 augusti 2011

Onsdag: Är det sant........??

Är detta årets första julstjärna? Ja det trodde jag en lång stund och irriterade mig lite på att allt skall börja så tidigt även om den verkligen var höstfärgad................men så var det inte. Denna julstjärnans dubbelgångare (utom färgen då) heter enligt namnskylten Amaranthus. Är det inte vad man kallar Rävsvans......inte likt ett dugg. Helt förvirrande, men spännande med alla udda växter som dyker upp då och då. I varje fall kunde jag inte avhålla mig från att inhandla den....och här talar vi verkligen om brokbladigt. Vacker men skrikig....ganska "fulsnygg" men framförallt ovanlig....och en julstjärna var det som tur var inte.Här har det varit riktigt höstigt med hårda kulingvindar. Mina krukor hade fallit ner och låg utspridda lite överallt när jag kom ut i morse. Regn, lite sol och ca 12 grader bjöds det på resten av dagen. Ha en skön kväll!

6 kommentarer:

SqZ sa...

Vilken häftig blomma!

Annika Christensen sa...

Ja usch vilket väder...det blir tufft att fota det sista allt ligger väl ner.
Vilken växt! Du lurade allt mig i några sekunder.
Tack för din värmande ord
Vi ses på Sofiero
Kram
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, den var verkligen ful-snygg, fast mest cool tycker jag. Färgerna passar ju verkligen så här års...

Ranunkel i rabatten sa...

Det där vädret låter hur omysigt som helst. Här har det regnat en vecka. Sommar vart tog du vägen??? Jag var inte färdig med dej ännu.

Unknown sa...

skulle ha satt min röst på julstjärna, inte på amaranthus! där ser man...
allt tar de fram de där odlarna åxå =)
ha de bra
susanne

Cika sa...

Ja, amaranthus är rävsvans. Och din växt ser inte alls ut som mina frösådda amaranthus (bild på min blogg). Men häftig och lite "ful snygg" är den!
/Cika