söndag 15 september 2013

Höstaningar.....

 
......ja kan ni känna dem. Luften är klarare och friskare, doften av jord och fuktiga blad är starkare. Jag måste erkänna att jag älskar hösten även om varje årstid har sin tjusning så är hösten min årstid mest av allt.
 
 
Mitt tidigaste höstträd är Katsuran som får underbara färger sedan på sensommaren, men nu kommer doften av bröd säger en del men jag tycker det påminner mest om kola.
 
 
Rhododendronbuskarna har börjat blomma om. Humlan blev alldeles yr i mössan av lycka.
 
 
Vid denna tid samlar jag ofta ihop mina saker och ting som jag haft lite här och där i trädgården. Ett vackert stilleben får man på köpet.

 
Gräset som jag varje vår tror har gått hädan blommar ovanligt rikligt i år. Tänk när den första frosten (nej, inte nu, nej nej...!) klär vipporna i glittrande vitt...det är så vackert.
 
 
Jag tycker också mycket om att plocka in höstlika blad och bär och placera ut den på lämpliga ställen. Rönnbär är så vackert och tacksamt att dekorera med. Snart när skymningen smyger in så tänder vi ljuset.
 
 
Vid en höstpromenad vid Öresund häromdagen så tittade jag till det lilla båthuset som jag berättat om tidigare. Det står faktiskt fortfarande pall även om taket blir plattare för varje år....men jag bara älskar denna lilla pärla. Vill ni läsa och se fler bilder så titta här och här.
 
 
Ha en fortsatt skön höst och sörj inte sommaren för det kommer förhoppningsvis fler och än är det LÅNGT till vinter.
 

Inga kommentarer: