lördag 3 mars 2007

Sista Amaryllisen.


Här kommer bilder på de sista Amaryllisblommorna. Den blommar fantastiskt fint. Dessa sista blommor är ännu mer praktfulla än de första.
Den är som en ballerina med många kjolar. Detta får väl vara punkt för den nu så avlägsna julen.
Har varit ute och botaniserat i trädgården och där sticker upp knoppar överallt. Vintergäcken har ju blommat länge, liksom snödroppar, men nu kommer även tulpaner och alliumknoppar upp. Hoppas nu att det inte kommer någon riktig köldknäpp utan att de får komma upp i lugn och ro.

Hittade en julros också minsann och den var röd och inte vit som jag trodde.


Ha en skön lördagskväll.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oj en så vacker amaryllis!!Helt ljuvlig.Lyckliga dig som bor i skåne ,hos mig i södra norrland är det fortfarande massor av snö!Men dina bilder ger hopp om vår.Vilka bra böcker du tipsar om ,måste nog smita in till bokhandeln..

Lusthuset sa...

tilde: Jag tittade in på din blogg. Lyckans du som har så fina hundar. Jag var på vippen att skaffa en Havanais för något år sedan eftersom jag tycker de verkar vara helt underbara. Min lånehund är en Coton. Se på min blogg under Eddie. Hoppas höra ifrån dig igen. Ha en skön helg trots snön.

Karin sa...

Härligt hoppfulla bilder! Mycket fin amaryllis, då gör det inget att den blommar ett par månader för sent.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej, kikade in här och fick syn på en sån vacker amaryllis, ljuvlig hortensia och gullig katt!! Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

Jag kikade in här och fann en sån ljuvlig amryllis, sån fin hortensia och sån gullig katt och mycket andra bilder om växter jag kan ha glädje utav, lägger till dej i min lista så länge... Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hmmm, detta är mitt 3e försök, skriver inte samma sak igen nu, om mina kommentarar mot alla förmodan skulle dyka upp senare, det stod nämligen att de var sparade...suck. Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

Kikade in och fann en urfin amaryllis, flott hortensia och en rar katt plus en massa andra fina växtbilder-jag la in dig hos mej tillsvidare... Mari.

Lusthuset sa...

marie: Stackars dig som det strulade för. Alla dina trevliga kommentarer nådde fra ordentligt, men det är ju tråkigt att behöva skriva dem omigen. Tack för att du lägger till mig bland dina bloggar, det är ju roligt. Ha en bra vecka. Kram.

karin a: Ja, idag har det verkligen varit vår. Har krattat bort gammalt snafs i rabatten, första gången i år. Det var så varmt att man kunde lägga av jackan. Skönt.

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja, puh, NU behagar de att komma!! Alla samtidigt!! Knäppt, vilken sjuk upprepning...
Tja, mitt budskap gick fram i af, med råge! ; )

Mari.

Kattfot sa...

Vilka bedårande vackara amaryllisar! Så härligt med dina trädgårdsbilder. Jag hittade en bar fläck udner äppelträdet och såg små krkusblad sticka opp...så vårvintern kommer väl till min del av landet snart också :-)

hulukvarn sa...

Vilken lyx att få ha en sån vakcer blomma hemma!! och de fina i trädgården:)

JULIEK sa...

For en utrolig vacker amaryllis. Har aldrig sett en sånn.

Anonym sa...

Det var virkelig en stor og flott amaryllis, nydelig!

Lusthuset sa...

alla: Ville visa er den fina Amaryllisen, men nu får den snabba sig på att blomma färdigt för nu vill pelagonerna ha platsen i fönsterkarmen. Har varit ute och gödslat lite i rabatterna i blåsten. Att det alltid skall blåsa så förskräckligt här nere i Skåne. Ha en bra vecka.