torsdag 29 november 2007

Slottstallet!

Här kommer lite mer julinspiration och annat vackert!

I helgen besökte vi även Slottstallet ett underbart, härligt ställe ute på landet strax öster om Helsingborg och som ordnat till riktigt julmys i butiken. Här var det proppfullt med fina, charmiga prylar och möbler i gammal lantlig stil. Allt helt i min smak.

Butiken är inrymd i ett gammalt stall i korsvirke och överallt hade man skapat fina grupper med vackra saker som t.ex detta fönster fullt med ljusstakar av olika slag.

Gottebordet stod dukat med marmelader, saft, fina servetter och annat smått och gott. Köpte en burk med marmelad gjord på Havtorn. Det skall bli spännande att smaka. Havtorn skall vara väldigt nyttigt har jag hört.


Härliga girlanger med hjärtan i underbara gammeldags tyger och i olika färgställningar, här är det julröda hjärtan som hänger i fönstret.


Längst in i stallet sprakade en brasa så varmt och gott och det bjöds på glögg och provsmakning av korv. Det var i detta rums varma dunkel som de flesta karlarna hade slagit sig ner medan kvinnorna shoppade i lugn och ro.

Utanför på den kullerstensbelagda gårdplanen var det fint dekorerat med vackra kransar lyktor med brinnande ljus, granris och ljung.

Jag fyndade dessa vackra kaffekoppar i den gamla servisen Blå blom. Jag har redan en del koppar från denna servis med då av den modernare utgåvan med lite högre koppar. Dessa gamla är så rara i formen. Jag blev jätteglad att jag hittade dem.


Som en "Tack för att ni handlade" present fick man denna fina strut sydd i bomullstyg som verkligen blev fin i fönstret.

Snart är det minsann helg igen och nu skall adventstjärnorna och ljusstakarna fram. Här ser ni hur jag hade tänkt att vår adventsljusstake skall se ut i år. På lördag skall jag binda en krans till ytterdörren. Detta gör vi varje år hos en duktig kvinna i den lilla byn Döshult utanför Helsingborg och det är alltid så roligt.
Ha en skön fredag!!

10 kommentarer:

Birgittas minnen sa...

Så mycket fint du visar från slottsstallet, blir inspirerad av alla saker, kul att du tar oss med. Kaffekopparna är jättesnygga och din adventsstake är fräsig tycker jag, roligt med lite annorlunda stuk. Kram och tack för du tittade in till mej och röstade. Ha en trevlig första advent.

Trollmor sa...

Så mycket vackert att titta på.
Jag vill bara kliva rakt in i dina foton och strosa runt jag med.
Smart drag det där med korvbjudningen till den manliga delen, då hinner man ju med några extravarv medan det mumsas ;-)
Kramar

Anonym sa...

En sån härlig butik, där fanns det många ideer att hämta..
tilde

Anonym sa...

Mycket vackert...rofyllt...smakfullt...typiskt att karlarna satte sig framför brasan:)
PS: Clarakanin kommer nog att bli lite svartis på Barbie...än så länge är det lugnt....men jag anar ugglor i mossen :)
Kraammm

Anonym sa...

Åh, vilket underbart ställe! Tack så mycket för utflyktstipset! Kanske jag kan åka dit en dag i nästa vecka? Det verkar vara det perfekta stället att hitta personliga julklappar på....
Ha en rikigt trevlig helg!
Kram/ Veronica "Humlans trädgårdsdrömmar"

Randi sa...

Ett stort tack för ditt Grattis - urgulligt!

Så mysigt att få följa dig på en shoppingtur. Mycket att njuta av och du frestar mig ordentligt!

Ha en mysig 1:a Advent!
Kram Randi

Poppins sa...

Så vackert! Jag måste åka till Slottstallet. Har aldrig varit där. Åkte förbi i somras men lyckades komma när det var stängt förstås!
Hoppas det går bra med din julkrans, ska bli kul att få se den!
kramar

Anonym sa...

Vilket mysigt ställe du varit på - bara namnet låter fint - slottsstallet... jag älskar att byta storvaruhusens jäkt mot de små butikerna, njuta av atmosfären och lugnet. Fina och ovanliga ljustakar du har till dina adventsljus - kul med något annorlunda. Ha en riktigt skön första advent 8`)

Karin sa...

Vilken härlig butik, där fanns mycket inspiration att hämta! :) Vacker bild med ljusstakarna (och härliga ljusstakar). Det låter kul med julkransbinderi. Jag hoppas att ni hade det trevligt och att vi får se resultatet. Själv är jag hemkommen efter ett par dagar i Köpenhamn. Ha en fin första advent! Kram Karin

Anonym sa...

Ja det var sannerligen väldigt vacker inspiration du bjuder på!