söndag 2 december 2007

Advent!


Så brinner då det första adventsljuset i mörkret. Det är så högtidligt att tända det. Det brinner så stilla och vackert och man ser in i lågan och tankarna virvlar bort i ljuset. Sedan återgår man till verkligheten och glöggen, kaffet eller vad det nu är man gör när man tänder adventsljusen.

Passade på att tända några ljus i växthuset tog ut en varm filt och en kudde och satt en liten stund och "filosoferade" över de ljusa tider som kommer.

Här kommer några alster fråm Kransbindningsträffen i lördags. Detta är en strut i pil fylld med mossa och med en hyacint på toppen.

Huvudnumret är, årets upplaga av Dörrkransen. Den är ganska enkel i ädelgran och kottar och ett rött hjärta i trä (på bilden ser det röda hjärtat ut som det är rosa, men det är kameran som ljuger. Varför har den svårt att återge röda färger korrekt. Är det någon annan som har träffat på detta problem?)

Sedan gjordes två små kransar i ett material som kallades "mjuk-en". Påminner mycket om en men vissnar och barrar inte. Doftar underbart. Dessa två små kransar har jag hängt på mina glasdörrar i köket. Blev mysigt tycker jag.


Detta var det sista som jag hann göra. Det är samma pilstrut som i korgen med hyacinten fast tvärtom och då blev det en vacker gran med stam av kanel. Fiffigt!!

Ha nu en skön och bra vecka.

7 kommentarer:

Karin A sa...

Så fint du fångat adventsstämningen, både i bilder och ord. Hade gärna suttit där och kurat i växthuset för det ser hur mysigt ut som helst. Läckra ting du skapat också. Gjorde ni pilstrutarna själva? Kransarna är fina de med och gör sig väldigt bra där på din ytterdörr och skåpet i köket. Min kamera har också väldigt svårt att återge rött rätt, varför vet jag egentligen inte. Ha en skön vecka! Kramar Karin

Anne sa...

Knack knack i Lusthuset!
Så vackra kransar och prydnader du har skapat! Kröp också ned bland kuddar och filtar i ditt lusthus och filosoferade över livet - Advent betyder Ankomst men vi "stavar" nog det ofta som väntan, väntan på julen, väntan på livet, väntan på ljuset som vi längtar efter. För att citera;
..förbanna inte mörkret - tänd ett ljus!
Glad advent önskar vi dig!

Trollmor sa...

Så mysigt det låter att sitta en stund och gosa under en filt i växthuset, en skön bara vara stund.
Vackra kransar du har skapat och ett fint doftträd.
Jag nästan känner alla dofterna, hyacint, gran, en, kanel och så den sista pusten av stearinljuset!
Ha en fin vecka!
Kramar

Poppins sa...

Så mysigt det blev med de små kransarna på vitrinskåpet! Och även "huvudnumret" blev fint. Själv har jag inte fått upp någon krans på ytterdörren. Det är det enda som jag inte har hunnit med av adventförberedelserna, annars tycker jag att jag har fejat och pyntat i dagar... :)
Jag har också märkt att rött är svårt att fotografera. Röda blommor ser oftast endimensionella ut.
Ha en bra vecka! Kramar!

Anonym sa...

Skulle gärna vilja åka med till Döshult nåt år. Här är det mera väntan på Julmarknaden på Björnstorps slott den kommande helgen. Ost , korv, enekransar eller i buxbom. Brukar vara trevligt. Julmarknad i två olika stall, kaffe och hembakt i gamla bakstugan.Ni kunde komma hit! Har försökt lura ut en vännina från Lund. Vi får se hur det går.

De säljer fårskinn, fårskinnspannband, fårskinnshalsdukar, som man bara kan drömma om, så mjuka.
Fina bilder som vanligt på din blogg.

Genarps bag-lady

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag har valt att lämna blogg.se - men återfinns numera på en egen hemsida istället. Välkommen in! (Mediabrus = fd Vildängel)

Hem & Harmoni sa...

Så mycket fint du har gjort! Adventstid är verklligen en mysig tid, som man ska njuta av...
Ser skönt ut där i växthuset!
Ha det gott, kram Marie