söndag 30 december 2007

Hej nu är jag här igen!!

Hoppas att ni har saknat mig....lite!? Det har varit en verkligen irriterande och långvarig förkylning med alla otrevliga ingredienser. Borta är den inte (snörvel!) heller utan den pågår även om det är lite bättre (host,host!). Under tiden har jag lästa alla era trevliga inlägg och försökt kommentera så gott det går, men inspirationen tryter när man inte mår bra. Jag har suttit i min stol med Jamie Oliver (hans kokbok..tro inget annat) i knät. Den boken är precis lika underbar som den ser ut....man bara njuter.Under helgen har jag fått denna fina utmärkelse av två ( !!!) bloggaren Ute och Inne och Trollmor på Pepparkaksvägen. Jag tackar och niger och rodnar av stolthet och glädje när jag läser de vackra ord som skrevs om mig och min blogg. Ovan ser ni en bild på den "vackre" man som utgör symbolen för utmärkelsen och som jag härmed skickar vidare!

Om jag då skall skicka den vidare till några av mina favoriter så är det inte lätt för alla ni som finns på min länklista är favoriter som jag läser i stort sätt varje dag.....men måste jag så, dels skickar jag den tillbaka till söta rara Karin A (Ute och Inne) som är en av mina största favoriter där jag känner att vår gemensamma kärlek till trädgården är ett starkt band.

Jag skickar den även tillbaka till Trollmor (Trollmor på Pepparkaksvägen) som skriver så underbart och medryckande om Stumpatrollet och Vargen och den underbara skogen och naturen.

Sedan skickar jag den till Poppins (Poppins trädgård) som har en så vacker blogg och som delar med sig av sina göromål som vinprovningar och annat mysigt pyssel.

Clara (Claras Linneskåp) måste även få vara med. En underbar tjej med en fantasi och kreativitet som man bara njuter av, samt hennes fantastiska följeslagare Clara kanin och Woody som i varje fall gjort mig till barn på nytt!

Sist men inte minst vill jag nämna Birgitta (Fritid) som också har en härlig, fin och läsvärd blogg.... där hon idag bjuder på Växthuskaffe bara det gör att jag får "ståpäls"!

Nu kommer jag att tänka på att sedan är det ju Lotta, Marina, Humlan, Signe.....ja och så många fler som jag också tycker så mycket om och som ger mig glädje och positiv energi...Tack allesammans!!

Idag har jag i alla fall varit utanför dörren ett tag även om det var råkallt. Jag tog kameran i handen och gick ut och besökte mina pelargoner på deras vinterläger. Det var några som blommade lite försiktigt. De ligger nog i startgroparna. När jag gick där och snackade med dem kände jag mig riktigt upplivad. Kan inte undanhålla er några bilder på "telningarna". Än och annan otäck bladlus hittade jag också som genast utrotades.

Vinterblek Mårbacka

Pelargonum Tomentosum en liten ullig knopp.

Lavender Lad
Anna Brooks Pluto

Helena

Kan ni förstå att Rockdalas Pelargonkatalog bränner i fickan. Man vill bara ha ALLT!!!

Ha en skön kväll och om jag inte hinner få in ett nyårsinlägg i morgon så önskar jag er av hela mitt hjärta ett....
.....GOTT NYTT ÅR!!!

8 kommentarer:

Birgitta sa...

Ibland pelargonernas prakt och tjusning ligger jag dej långt efter trots mitt uppvärmda växthus, så vackert med blommor nu. Jag tackar så mycket för din utmärkelse, det känns verkligen hedrande att få den, från dej som har en sådan vacker och inspirerande blogg. Kram och krya på dej så mycket så du får en skön nyårshelg, och gott nytt år.

Poppins sa...

Åh, tusen tack för dina rara ord! Jag kan returnera utmärkelsen direkt eftersom din blogg är en av mina favoriter. Jag kommer ihåg första gången jag hittade hit och blev så förtjust i en av dina vackra bilder. En äng som sluttade ner mot havet med ett hus i bakgrunden. Och så stod det trädgårdsmöbler på gräset. Vet du vilken jag menar? Jag tyckte bilden var så magiskt vacker och allt som du skriver om och dina foton har den känslan.

Skönt att höra att förkylningen är på väg över. Önskar dig ett gott nytt år!

Kramar

cia/Olivelund sa...

Jag önskar dej också ett riktigt Gott nytt år 2008! Jättefin bild av den vinterbleka mårbackan :)

Marina sa...

tack för hjälpen med den tomma ytan i mina långa inlägg. Det funkade! Det är så härligt att man lär något nytt varje dag och vissa dagar är det tydligare än andra. Tack även för omnämnandet i inlägget om utmärkelsen! Jag blir stolt bara av att nämnas.
Vilka härliga pelargonbilder. M;in ser inte så välmående ut just nu mne heller inte döda. Något stadie däremellan kanske. Nä, det är nog ingen fara dom kommer igen, det vet jag.

Ottilias Veranda sa...

Tack för att du tittade in till mig! Här hittar man ju en själsfrände till! Trädgård....JA! Pelargoner....JA!
Fast min vinterförvaring är inte färdigisolerad ännu. När det blir klart har jag en riktig vinterträdgård. Få se vilket år det blir ;)

Gott Nytt År1
önskar Liisa

Karin A sa...

Klart att vi har saknat dig! :) Härligt att du är tillbaxs igen. Det värmer gott att läsa dina vänliga ord om mig och min blogg. Helt otroligt att dina pelargoner är så fina nu. Anna Brooks Pluto t ex är ju så läcker! Mina vinterförvaras lite här och där och vad jag vet är det inga som blommar just nu. Jag håller tummarna för att de ska överleva vintern. Kan förstå om det känns konstigt att lämna huset men jag hoppas att du får ett fint nyårsfirande! Önskar dig ett riktigt gott slut och ett gott nytt! Kramar Karin

Lotta sa...

Visst har jag saknar dig... ;) men skönt att du börjar bli bättre. Vad fina dina Pellisar är i vintervilan - mina är bara stammar med blekgröna skott än så länge men jag ger dem mer och mer ljus och kan se att de nu startar upp sin växtsäsong. Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Ha det så bra, kram 8`)

Clara sa...

Tack...snälla rara du....vad fint du skriver...jag blir rörd och GLAD!
Jag har saknat dig och jag har saknat hela bloggvärlden...har legat lågt nu sedan dagen innan julafton...så nu är bloggabstinensen stor :) Önskar mig bara mera tid...som vanligt...den räcker int till så jag får lära mig att inte sitta så mycket vid datorn....synd!
Ha det så bra nu och tack än en gång.....Clarakanin och Woody vinkar och tackar!!!!!