onsdag 8 oktober 2008

Bättre sent än aldrig....

...tar jag upp utmaningen hos Karin som du finner här. Det gällde att visa sin favoritkopp och därmed avslöja för hela bloggvärlden vilken sorts människa man är *hi,hi*. Jag undrar om du kan få kläm på det om jag visar min favoritmugg dvs. den nuvarande eftersom jag har flera olika, allt efter sinnestämmning. Detta är ett loppisfynd och jag tyckte den var rasande härlig med den blå katten som slingrar sig runt den stora koppen. Man lyfter den i svansen, vad säger ni om det. Den älskar jag mest av alla just nu och den är aldrig långt borta.

Tänk...vissa "typer" kan bara inte bärga sig utan har bara så bråttom, som amaryllisen på bilden här ovan. Jag gick ner i källaren i ett ärende och får då syn på en röd blomma som sticker upp ur löklådan där mina amaryllislökar till julen förvaras. Denna lilla multiamaryllis kunde uppenbarligen inte vänta så länge. Jag var tvungen att ta upp den och plantera den och nu blommar den som bara den, och fler stänglar och knoppar är på gång.

Ja, det är väl bara att njuta av godsakerna när det bjuds även om det är i tidigaste laget.

10 kommentarer:

Karin sa...

Hej!
Vad roligt att du antog utmaningen! Din kopp är underbar, så roligt med svansen och den ser precis så stor och god ut som jag gillar!

Tänk att vissa blommor bryter mot naturlagarna! Jag har bellis som blommar i trädgården just nu, Känns oxå lite underligt! Vacker är den i alla fall!

Jag säger nog att du är hemmakär och gillar mysiga stunder. Kreativ och alltid rar dessutom, om jag ska ge mig på att säga vem du är!!!

Ha en fortsatt skön höstvecka!
Många kramar
Karin

Karin A sa...

Vilken rolig kopp! Den speglar nog en kreativ person en stor portion humor och livsglädje. :) Amaryllisar är roliga. Man vet aldrig när de behagar att blomma! Blev på lika gott humör utav koppen som av amaryllisen.

Ha en skön torsdag! Kram Karin

Anonym sa...

Här i Genarp har vi en julkaktus, vit, som inte alls ville blomma förra vintern. Nu blommar den för fullt! Den kanske tror att det är november eller jul, vad vet jag. Pryder sin plats i alla fall.

Anja sa...

En härlig kopp!
Amaryllisen klär en fönsterkarm vilken tid som helst på året!

mvh, Anja

elins tittskåp sa...

Kul med utmaningen om älsklingskopp, din gillar jag starkt. Har liksom du lite olika favoriter, växlar med stämningen och humör.

Härligt med lite blomprakt så här års, vi behöver all hjälp vi kan få.

Kramar Birgitta

Annalunda sa...

En alldeles underbar kopp och den speglar nog också människan! :)

Amaryllisar så ljuvliga, pampiga, härliga... fina närhelst de blommar.

Kram Annie

Angel.Pearls sa...

Härlig amaryllis! Man får verkligen accosiationer till julen. Jag ska köpa en VIT i år! Trevlig helg // Eva

Poppins sa...

Amaryllis passar väl lika bra året om egentligen. Om den nu vill blomma. Jag tycker den är en fascinerande och mycket vacker blomma.
Kattmuggen är jättesöt. Och jag kan tänka mig att det är ganska mycket "du". Du som gillar djur och konsthanverk!
kramar från Poppins
(som bara har en tråkig grön Höganäsmugg som favoritmugg...)

Malin sa...

Kul kopp och rejäl...jag skiftar mellan olika stilar på koppar jag också...romantiska perioder har jag en engelsk sak, stor och mönstrad i blått o vitt...för tillfället är det en stor vit sak med smala ljusblå ränder...den är så go att hålla i...lite 40-tal över den...
Kul med Amaryllisarna för de kan spela en spratt, jag hade en som blommade i växthuset nu i sommar och kändes lite konstigt att se en sådan klassisk julblomma då jag strosade runt i bikini...men vacker var den...
Ha det gott

Kram från Malin

Poppins sa...

Jag hoppas verkligen att din dröm blir verklighet och att du får besöka Monets trädgård. Det var värd en lång resa, 40 mil körde vi den dagen från Normandies kust ner till norr om Paris.
Den lilla byn Giverny var söt och inte alls så "turistig" som jag befarat. Men nu kom vi ju utanför den värsta turistsäsongen, det kanske är fasansfullt där på sommaren...
kramar från Poppins