lördag 4 oktober 2008

Idag skall vi fira.....

....att det enligt almanackan är Kanelbullens Dag. Det kan väl vara värt ett bullbak. Denna älskade goda bulle.

Här är mina kanelbullar just komna ur ugnen och ligger färdiga för fikastunden. För dagen innehåller de även äppelbitar nu när tillgången är så stor. Det var inte dumt alls. Vi du ha receptet på mina bullar så hittar du det här.

Den skarpsynte iakttagaren lägger nog märke till att de ligger på ett fat som heter Tussilago och kommer från Gustavsberg. Designern är Wilhelm Kåge från 40-50-talet. Jag har letat länge efter dessa och fann nu äntligen 8 st assietter på loppis. Ohh så glad jag blev!! Nu går letandet vidare efter koppar och fat.

Det härligaste med denna tid är att man kan ta in av de sista blommorna från trädgården och det är konstigt att de har aldrig varit vackrare än de är nu. Här är det vaniljvita krasseblommor, tagetes och den lilla söta solrosen.

Blommar gör även vårt senaste inköp/fynd den aprikosfärgade lilla rosen Anita. Är inte den söt som en marsipanros så säg!

Madame Alfred ståtar med en sista blomma. Hoppas att det blir fler nästa år för den har inte varit så nådig i år, men det är väl för att vi behagade flytta på Madamen.

Ha nu en skön helg och njut av riktigt många goda kanelbullar.

13 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Härliga bilder! Ja här håller maken också precis på att baka kanelbullar i köket faktiskt - bakning har blivit en grej för honom när han vaknar tidigt med Plutten. Det är ju han som är föräldraledig just nu. Så det är riktigt härligt att vakna till nybakt!

Ha en skön helg!

Kram M

Anja sa...

Får lov att säga att jag föredrar rosorna för kanelbullar.
Underbara rosbildr du visar.

mvh, Anja

Karin A sa...

Mmm jag är mycket förtjust i bullar med äpplen i. Ska kika in i ditt kök för receptet. Marina hade ett annat med cocos och äpple som jag också vill testa. :) Det är roligt när man hittar något man letat efter på loppis!

Tallrikarna ser verkligen fina ut. Hoppas att du hittar fler delar i serien. :) Blommar vackert gör det fortfarande också. :) Min Madame Alfred (MAD!) har fortfarande knoppar! Vi planterade den samtidigt med två andra klätterrosor förra året och MAD är definitivt den som växt på bäst och blommat mest. De andra ser riktigt ynkliga ut i jämförelse. Du ska se att nästa år kommer hon nog fint... :)

Ja nu blev det en roman här. Ska ta och sluta och ge mig iväg till min favoritloppis (bara öppen på lördagar) istället! Sen blir det lite städning och annat pyssel för min del och en eller två kanalbullar såklart! Ha en skön helg!

Kram Karin

Angel.Pearls sa...

Fint att bli påmind om Kanelbullens dag. Kanske att jag inte är lika duktig som du och bakar, utan köper färdigt. Anita är helt ljuvlig. Doftar den gott också?
Ha en fin helg // Eva

Lusthuset sa...

angel.pearls: o ja den doftar underbart liksom Madame Alfred.
hwita willan: Vilken lyckost du är. det måste vara mysigt
anja: Det får du visst säga. Svårt att jämföra bara, bägge är goa på sitt vis.
karin a: Hoppas att du hittar något bra på loppis. Det är bara så roligt och spännande, precis som man behöver fler prylar. Hrmm
Jag försöker köra med några in och andra ut. Det lyckas ju inte alltid.

Ha en skön dag och njut av de goa bullarna!! Kram!!

Karin A sa...

Hihi, så dumt av mig. MAC ska det naturligtvis stå! :) Nej mer prylar behövs definitivt inte men men...Hittade lite smått och gott på loppisen, bl.a. två korgar - perfekta till äppleskörden. Ha det gott! Kram!

Marina sa...

Kanelbullar blir det även här, hembakta. Så fina bilder du har.
Bullar med äppelbitar bakade jag häromdagen och la ut recept på. Verkade uppskattat.

Ottilias Veranda sa...

Åh vilka vackra blommor! Jag älskar den där ljusgula krassen och solrosen! Kanelbullar har vi klämt i oss också... alldeles för många, skall nog ta mig en promenad.
Hälsa gärna på hos mig för jag firar 100 poster och har en liten utlottning!

Liisa

Lotta sa...

Jodå, visst har vi ätit kanelbullar idag! Gott :) Dina med åpple i lät inte alls dumt - har ätit en köpebulle med äpple och tillsammans med kanel och bullen är det en härlig smakupplevelse. Ja - tänk att det fortfarande blommar där ute! Här blommar Ringblommorna ikapp med Krasse, lilla rosen Fairy och Blåsalvian - måtte det dröja tills frosten kommer.... Ha en fortsatt trevlig helg =)

Marie sa...

Vilken fin blogg du har! Fina bilder - min son blev jätteglad över att se en igelkott på så "nära" håll!

Hälsningar Marie

vintage & shabby chic vackra ting i vardagen sa...

Känner doften ända hit!Gott,gott;)
Ha en bra dag!

Poppins sa...

Tänkte direkt när jag såg din söta ros att det var en riktig marsipanros och att det skulle vara gott att sätta tänderna i den!
Kanelbullar är jättegott och vi firade lite i efterhand med bullar med pistagefyllning idag.
Tussilagotallrikarna har jag inte sett innan. De var jättesöta. Ska bli kul att se hur kopparna ser ut. Hoppas du hittar dem.
kramar från Poppins

Violas Trädgård sa...

Härliga bilder du visar! Bullarna ser fantastiskt goda ut - måste prova:-)Vaniljvita krasse ser fint ut! Det har jag aldrig sett förut - ett bra tips till nästa säsong.
Rosorna är fantastiska!
Hälsn. Karin