tisdag 21 oktober 2008

Tisdagstema: Tid

Tiden är på ett sätt helt ogripbar. Den kan gå hur långsamt som helst och i andra fall rusa iväg så man inte hinner med. Vi bär väl alla på något att mäta tiden med. Det är svårt att vara tidlös, även om det vore skönt ibland.

Mina tre favoritklockor ligger samlade på mitt bord. Det får bli sinnestämmningen som avgöra vilken jag väljer.

Farfars vackra fickur är nu enbart en prydnad, men jag kan riktigt se för mig hur den låg tryggt i hans västficka och hur han tog upp den för att se hur tiden gått.


Min svärfars gamla väggur mäter tidens gång med takfast tickande och vackra hel och halvslag. Den har med tiden fått egna varor och gör lite som den vill.

Den ståtligaste klockan i vårt hem är moraklockan som gjort sin tjänst troget i många år långt före den kom till oss, men nu har den tystnat för evig verkar det som. Den står som en trogen men tyst väcktare och beskyddar oss känns det som.

Fler tisdagstema hittar du här.

7 kommentarer:

Sirp sa...

Oj, vad många klockor du fått med på bild!

Ninni sa...

Vilken fin klocksamling du har. Både vägguret och Moraklockan gillar jag. Vi har också en gammal Moraklocka som gett upp men får stå kvar ändå. Det är så svårt att få tag i någon som kan laga såna gamla urverk.
Må så gott!
Kram Ninni

Mita sa...

Det underbara med tiden är väl att vi får vara med och uppleva utvecklingen , tänk hur ett barn blir till 9 månader en reflektion bara. Underbara klocker

Karin A sa...

Vilken härlig samling med klockor och ur du bjuder på! Perfekt med klocka efter humör. Själv har jag kört med samma i 10 år nu men jag gillar den och det är väl det som betyder något. Ha en riktigt skön tisdagskväll! Kram Karin

Karins fotoblogg sa...

Oj, vad med klockor! Farfars fickur är jättevackert!

Malin sa...

Tid ja...vem sjutton äger den...inte jag i alla fall...
Jag är en dagdrömmare och använder ibland tiden på ett ganska så onyttigt sätt...eller icke meningsfullt...Dvs. jag tänker på något jag ska göra men så blir det inte mera.
Andra dagar så gör jag allt och folk frågar mig "hur hinner du"...
Tiden går är ett känt tema och stressfaktor...skynda, skynda....hinna, hinna...
Måste säga att "Ferdinand under sin korkek" gjorde ett klokt val...han erbjöds en karriär men valde sin väg...och han var Lycklig!
Oj detta blev långt men som du kanske märkt i mina inlägg så är tiden ett återkommande ämne för det är spännande...
Vänder man på ordet tid så blir det dit...och just dit??!! är vi på väg...tick tack..tiden går...

Kramar från Malin

Cattis sa...

kul med alla dessa klockor som vi får se under temat. Det finns verkligen en stor mängd att välja mellan :-)