lördag 22 maj 2010

Det är min tid nu!

En vecka går otroligt fort. Tiden bara flyger iväg. När jag äntligen blir färdig att gå in på bloggen är det ofta som nu mitt i natten.Jag älskar nog denna tiden mest på hela året. Allt i trädgården är nytt och fräscht. Temperaturen är behaglig....för det mesta. Man går på upptäckarrundor och hitta gamla bekanta som tittar upp i rabatterna. Rensning får ske med försiktighet så inte små rara fröplantor åker med...för dem vill man ju spara.Färgskalan är också min favorit, med vita och gröna nyanser. Denna fina tulpan är ny för året och blommorna är som pioner.


Den första lilla knoppen på "Louise Bugnet"....en vacker vit ros som har röda knoppar.
Två vackra överlevare som alltid snällt kommer tillbaka.Pelargonerna har äntligen kommit ut i ljuset och det är så härligt när växthuset fylls av dem. Här är det en rufsig och nymornad "Catolica" som njuter av solljuset.


Tänk att den första späda salladen är skördad! Mycket arbete återstår med bl.a alla frösådder som skall ut på sina platser som luktärtor, violer och massor av squashplantor (jag lär mig aldrig att jag inte har plats till alla...suck). Det är ett pyssel som tar sin tid....men ett härligt sådant.

Ha en forsatt skön pingsthelg!

10 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Som dottern sa i går: "nu är väl våren slut och försommaren här?" Så känns det i alla fall när man är ute :)

Jag kommer också in alldeles försent för att sätta mig vid datorn men tror alla har detta "problem", det är ju så härligt ute!

Här skördades också första salladen i går, både grönsallad och ruccola.

I går planterades många sådder ut för jorden känns varm och svårt att tro att det frost annat än "järnnätterna" och fiberduken ligger nära till hands.

Ha en skön söndag :)

Ia sa...

Ja det är verkligen din tid nu, med all rätt. Så mycken inspiration som du bjuder på,
I år får jag nog ner tid i trädgården men kommer att få nöja mig med att titta. Min Louise Bugnet från förra året har klarat sig, fast vintern varit hård. Många andra rosor har stupat och maken planterar nya burbouns till mig.
Njut av din första skörd, det som härligt ut.

Kram,
Ia

Torprosen sa...

Vilka fina bilder du visar...håller med till fullo, denna tiden är min absoluta favorit.Ha det gott önskar Torprosen

-lilling- sa...

Såå fina bilder på vacker grönska.

Nässelblom och choklad sa...

Visst är det en underbar tid just nu. Nytt, ljust, fräscht och skirt. Jag vill ha den här tiden hela tiden eller i alla fall väldigt länge. Vilken fin tulpansort du har. Och tänk att du skördat sallad...Kram/Eva

Marina sa...

Salladen är skördad här också och även de första rädisorna. Gott!

De fina fräscha färgerna vid denna tiden gjorde att vi gifte oss i maj, idag faktiskt för 12 år sedan.

Kram!

Bland Blommorna sa...

Vad mycket vackert du visar. Min trädgård har inte kommit riktgt lika långt i blomningen, men snart. Det är precis som du säger, varje promenad bland rabatterna så upptäcker man nya saker som kommit upp. Det är alltid lika spännande.

Anonym sa...

Hej, har satt alla mina squashplantor i uppklippta fyrkanter i svart täckplast. Orkar inte med orgräset! Plantorna var ganska stora och sattes i blandning av kompost och kogödsel. Vi får se. har även drivit upp isbergssallad och dill i växthuset. Dillen är lite svår utomhus, tycker jag. Var häromveckan på Flyinge plantshop, rekommenderas verkligen och köpte två fläderbuskar till Tomas, härliga plantor och två rosor, Rosarium Uetersen, till mig. Så slipper man frakten från Flora Linnea på 129 kr. De har förresten slutat ta beställningar för säsongen på barrotade rosor.Har fullt sjå att hinna med alla beställningar. Om ni kommer neråt kan vi träffas i Flyinge. Du skulle gilla det. Kvalitet!
Genarpsdamen

Rosenvit sa...

Louise Bugnet är som en lurande nisse. Knoppen karmosinröd och söt för att sedan bli vit och vacker. Favorit!

Må väl
Anna

Charlotte sa...

Hihi...skönt att det är fler som sätter sig vid datorn på natten... På dan är man ju upptagen med annat..... :-) Rosor i knopp.... något avundsjuk jag blir....Fina vita toner på dina bilder - lugnt och harmoniskt.... Våren är bäst!

Ha' det bra!
/Charlotte