onsdag 12 maj 2010

Plommonträdet blommar!!

Nu blommar det verkligen underbart.......dvs grannens plommonträd. Tyvärr har jag inget eget men får njuta av detta istället och det går ju lika bra.Vid fotobesöket hos henne passade jag på att plocka med mig några blommande "Judas silverpengar" av många ansett som ett ogräs, men det är onekligen häftigt i kombination med två gula tulpaner eller hur?

Nu har min "häckrabatt" börjat bli grön och fin. Den är min favorit i varje fall nu på våren när den är mest grön och vit. Klockjulrosen har blivit stor och med massor av gröna blommor. Hostorna sticker upp sina spjut ur marken. Nävor och fänrikshjärtan breder snällt ut sig. Jag tycker nästan det är vackrast nu innan hostorna blir riktigt stora. Det har varit ett projekt i flera år att dela dem för att de inte helt skall ta över, men ännu har det inte blivit av men måste göras snart.Två bleka vinterpelargoner som fått lov att komma ut och känna på solskenet. Reatulpanerna blommar jättefint och "barnkammaren" undet locket är proppfullt.Första gången för i år som man kände för en fräsch grönsallad som lunch.Jag har skrivit om penséer många gånger förut, men jag kan inte låta bli att förundra mig över alla vackra färgkombinationer det finns. Detta var en ny färg för året verkade det som.


Vädret här nere är annars ett tråkigt kapitel just nu. Kallt som bara den och idag regnade det 25 mm och just nu ligger dimman tät men det kanske är ett gott tecken...hoppas det. Hoppas även att alla får en skön helg och flera lediga dagar. Man kan nog inte hålla sig från trädgården vilket väder det än är.

8 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Hej Lena!
Underbart att titta in till dig.
Du är en livsnjutare.
Kram
Annika

rajson sa...

Ser att våren är lite tidigare hos dig!
Inga träd i blom här ännu.
Har kikat genom dina senaste foton och de värde gått denna regn ruggiga kväll!
Ha det gott!

Hem och Harmoni Marie sa...

Så underbara foton! Känns som sommar när man tittar in hos dig...
Jag hade tänkt att fixa massor i trädgården idag men vädret är inte det bästa.. men jag kan säkert inte hålla mig därifrån ändå. :)

Ha en trevlig helg! Kram Marie

Anonym sa...

Du har så fint i din trädgård! Här blåste den stora kaprifolen ner i gårdagens hemska blåsväder, bara att klippa ner. Såg i Plantagens lilla katalog att de har nåt de kallar Snöflinga. Kan det vara din lilla Freckles? Trevlig helg, vi hoppas på värme nästa vecka eller hur?
Genarpsdamen

Charlotte sa...

Vad fint allt grönskar hos dig! Häckrabatten ser jättefin ut.... Och reatulpanerna likaså...... Härligt!

Ha' det bra!
/Charlotte

Poppins sa...

Det är ju fantastiskt att plommonträdet utmanar det kalla och gråa vädret. Jag har inget plommonträd i närheten men får försöka ta en promenad kring koloniträdgårdarna och se om det blommar där.
Judas silverpeng har jag nog aldrig sett blomma - endast som torkade tillsammans med eterneller. De har en härlig färg och lyser verkligen upp.
kramar från Poppins

IreneL sa...

Vad härligt med blommande fruktträd...även om det är grannens :) Igår hade jag ett underbart väder men idag är det mulet och kallt..fyyy!
Ha det bra! / Irene

Nässelblom och choklad sa...

Även om ditt väder inte verkar vara alltför fint, är dina inlägg varma soliga och inspirerande. Kul att få se bilderna från din trädgård och din omgivning. Jag har också haft en regnig helg men väldigt trevlig ändå. Det här året tar värmen väldigt god tid på sig. Då tror jag att det blir en fin sommar. Kram/eva